Persoon

Stoop, Monique

ID: 4618   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4618

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenbureau Stoop

Begijnhoflaan 59 (Gent)
Architectenbureau van architect Monique Stoop in een modernistische stijl met brutalistische elementen, daterend van 1977.


Hoekhuis met trapgevel

Plotersgracht 30 (Gent)
Hoekhuis in traditionele bak- en zandsteenbouw met twee bouwlagen en drie traveeën brede voorgevel met trapgevel met 7 trappen en topstuk, opklimmend tot de 16de eeuw. Zijgevel van drie traveeën en voorzien van een gevelniskapel. Twee later aangebouwde traveeën werden naar ontwerp van Monique Stoop (1980) vervangen door een nieuwbouwinvulling in postmodernistische stijl.


Koninklijke Academie voor Teken-, Schilder- en Bouwkunst

Markt 35 (Oudenaarde)
Stadsbibliotheek. Voormalig zogenaamd "Vleeshuis" (tot 1868) en op bovenverdieping tot circa 1970 "tekenacademie". Gebouwd op de plaats van het oude vleeshuis, opgetrokken in 1584.


Woning Van Damme-Petrens

David Tenierslaan 7 (Gent)
Monique Stoop ontwierp deze alleenstaande modernistische woning met typerende postmodernistische elementen voor de heer en mevrouw Van Damme-Petrens in 1983. De woning valt enerzijds op door de duidelijk afleesbare functies waardoor zij vrij strak en rationeel oogt, en anderzijds door de meer speelse details met klassieke reminiscenties zoals een segmentbogige uitbouw en een dito venster of de karakteristieke roedeverdeling van de grote vensterzone aan de straatzijde.


Woning Vander Veken

Hofstraat 349 (Gent)
Architect Monique Stoop ontwierp deze modernistische rijwoning met brutalistische elementen voor de familie Vander Veken in 1980. Het is een splitlevelwoning onder een zadeldak met rode dakpannen en met een gevel in baksteen en ruw zichtbeton.


Thema's