Persoon

Stordiau, Jan-Frans

ID
4624
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4624

Beschrijving

Vader van de architect Stordiau Ernest.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Batenborch

Grote Markt 58 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Fritz Van Peborgh-Dirickx, naar een ontwerp door de architect Emile Thielens uit 1894. Daarbij bleef de klassieke houten winkelpui met smeedijzeren balkon bewaard, die in 1882 was aangebracht door Jean Dirickx naar een ontwerp door ingenieur-architect Jan Stordiau.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Jodenstraat 33 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Jodenstraat en Wapper, gebouwd in opdracht van meester-schrijnwerker Ch. Vrients, naar een ontwerp door ingenieur-architect Jan-Frans Stordiau uit 1872. De constructie verving een bestaand pakhuis. Het pand werd in 1983 gesloopt voor de nieuwbouw van de Generale Bank.


Geboortehuis Theofiel Verbist

Paardenmarkt 72 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit het eerste kwart van de 19de eeuw, geboortehuis van pater Theofiel Verbist (Antwerpen, 1823-Lao-Hu-Koe, 1868), stichter van de missiecongregatie van Scheut.


Hotel Moretus de Theux

Quinten Matsijslei 50 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd naar een ontwerp door de ingenieur-architect Jan-Frans Stordiau uit 1879. Waar de gevelsculpturen door de beeldhouwer Louis Dupuis in 1882 gedateerd zijn, werd het pand naar verluidt in 1884 voltooid.


Neoclassicistisch herenhuis

Frankrijklei 46 (Antwerpen)
De woning werd in 1869 ontworpen door architect Jan Stordiau in opdracht van Adolphe De Bruyne, wonende in de Rue Simons. Jan Stordiau is de vader van de productieve Antwerpse architect Ernest Stordiau.


Neoclassicistisch winkelhuis

Korte Gasthuisstraat 20-22 (Antwerpen)
Neoclassicistisch rijhuis in oorsprong een samenstel van twee panden, in 1870-1871 heropgebouwd door de ingenieur-architect Jan-Frans Stordiau, in opdracht van de handelaar P.J. Segers-Cambier. De houten winkelpui werd in 1879 aangebracht in opdracht van juffrouw Adèle Van Geertruyen, naar een ontwerp door de architect Victor Durlet.


Pakhuis

Meir 82, Otto Veniusstraat zonder nummer (Antwerpen)
Pakhuis naar een ontwerp uit 1877 door Jan-Frans Stordiau, die de bouwwaanvraag in eigen naam indiende. Bij de bouw van de Grands Magasins Leonhard Tietz aan de Meir door Joseph Hertogs in 1900-1901, werd het pakhuis met de rechts aanpalende gebouwen in het warenhuiscomplex geïntegreerd.


Thema's

Ontwerper van

Rubenslei

Van Eycklei


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stordiau [online], https://id.erfgoed.net/personen/4624 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.