Persoon

Stroobandt, Pascal

ID
4630
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4630

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis Den Groote Mortier

Spiegelrei 23 (Brugge)
Laatgotisch diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leipannen); oude kern uit de 16de eeuw.


Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Carmersstraat 58-64 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van vier lage rijhuisjes naar repetitief schema; telkens twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) doorbroken door gekoppelde klimmende dakvensters. In oorsprong 16de-17de-eeuws pand voornamelijk, zie bewaarde balklagen.


Fabriek Viaene van papierwaren en kartonnage

Blankenbergse Steenweg 161 (Brugge)
Gebouwen van 1931-1932. Grondig verbouwd in 1991 wanneer een derde bouwlaag wordt toegevoegd naar ontwerp van architect Pascal Stroobandt (Brugge), ingericht als winkelcentrum.


Kasteeldomein Leysselbeek

Heidelbergstraat 78-80 (Brugge)
Het neoclassicistisch kasteel Leysselbeek werd in 1803 gebouwd door de Bruggeling Charles Donny. In 1936 kochten de zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Afrika het kasteel aan en richten het in als rust- en herstellingsoord naar ontwerp van architect Firmin Koentges. Het omliggend 19de-eeuws park met vijver en eeuwenoude bomen biedt afwisselend zichten en perspectieven op open grasvelden, waterpartijen en bosquets.


Stadswoning

Sint-Jorisstraat 32 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1990 naar ontwerp van architect P. Stroobandt (Brugge).


Stadswoning met winkelpui van 1910

Geldmuntstraat 33 (Brugge)
Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit het eerste kwart van de 18de eeuw; pui van 1910. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1987 naar ontwerp van architect P. Stroobandt (Brugge).


Stadswoningen

Ontvangersstraat 6-8, 2B (Brugge)
Breedhuizen, nummers 2 en 6 van het dubbelhuistype, van vier of vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit 16de-17de eeuw; latere aanpassingen.


Vaarthuis

Westdijk 17 (Oostkamp)
Kleine hoeve gelegen op de kromming van de Westdijk ter hoogte van de monding van de Rivierbeek in het kanaal Gent-Brugge. Bestaande uit een aan de straat gelegen woonhuis, met een lagere annex, een bakhuis aan de kant van het water en een schuur/stal rechtover het woonhuis.


Thema's

Ontwerper van

Sint-Clarastraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Stroobandt [online] https://id.erfgoed.net/personen/4630 (Geraadpleegd op )