Persoon

Strubbe, Jos

ID
4636
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4636

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kasteel De Patente

Blankenbergse Steenweg 120 (Brugge)
In 1997 wordt het kasteel ingericht als seniorenresidentie "Belamy" met 25 flats. Restauratie van het kasteel en aanbouwen van een nieuwe vleugel ontworpen door architect Jos Strubbe (Brugge). Voor- en achtergevels: bakstenen gevels van vijf traveeën, rechthoekige vensters met ramen voorzien van een grote roedeverdeling. De benedenvensters zijn beluikt. De centrale monumentale dakkapel met trapgevel en zoldervenster gevat in een samengestelde boognis, dateert van 1890.


Leerlooierij de Coevoet

Groeninge 12 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd schilddak (Vlaamse pannen). Verankerde, bakstenen lijstgevel met licht getoogde openingen op arduinen lekdrempels. Moderne vormgeving van houtwerk, luiken, vensterleuningen en garagepoort.


Stadswoning

Verbrand Nieuwland 36 (Brugge)
Woning van twee traveeën en één bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen); één dakvenster. Huidig uitzicht resultaat van een "Kunstige Herstelling" in 1997 naar ontwerp van architect J. Strubbe (Brugge): herstellen van de gevels in oorspronkelijke toestand.


Thema's

Ontwerper van

Muntplein

Sint-Clarastraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Strubbe [online] https://id.erfgoed.net/personen/4636 (Geraadpleegd op )