Persoon

Bovée, H.

ID: 464   URI: https://id.erfgoed.net/personen/464


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwerij 't Hamerken

Langestraat 47, Verbrand Nieuwland 10A-B (Brugge)
In zijn huidige vorm bestaande uit een ingangsgebouw aan de Langestraat, nog reeds gebruikte brouwerijgebouwen aan de binnenplaats en de voormalige mouterij gelegen aan het Verbrand Nieuwland, thans in gebruik als brouwerijmuseum.


Burgerhuis

Gouden-Handstraat 17 (Brugge)
Samenstel van breed- en diephuis, samen vijf traveeën en twee bouwlagen onder kruisende zadeldaken (Vlaamse pannen), uit de 16de, 19de en 20ste eeuw.


Burgerhuis De Goude Rake

Braambergstraat 16 (Brugge)
Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, gevel door middel van jaarankers gedateerd "1666". Ontpleisterde, verankerde trapgevel van baksteen (10 treden + topstuk).


Burgerhuis van 1928

Koningin Elisabethlaan 43 (Brugge)
Burgerhuis van 1928 ontworpen door architect H. Bovée (Brugge).


Burgerhuis van 1931

Ezelpoort 3 (Brugge)
Burgerhuis van 1931 naar ontwerp van architect H. Bovée (Brugge). Bakstenen trapgevel wordt verlevendigd door gebruik van natuursteen voor ornamentiek.


Gelijkaardige arbeiderswoningen

West-Gistelhof 9-15 (Brugge)
Drie gelijkaardige huizen van vier/drie traveeën en twee bouwlagen met centrale getrapte top. 17de-eeuwse gevels met in de loop van de 19de-20ste eeuw gewijzigde begane gronden en ook aanpassing van andere muuropeningen. Historiserende aanpassing als café in 1939 van nummer 13 naar ontwerp van architect H. Bovée (Brugge).


Herenhuis Hof van Beveren

Nieuwstraat 3-5, zonder nummer (Brugge)
Voormalige rijke patriciërswoning met traptoren. Huidige bepleisterde en wit- of lichtgroen beschilderde, laatclassicistische lijstgevel dateert van circa 1800: beslaat oorspronkelijk slechts zeven/acht traveeën links van de poort.


Hoekhuis met Mariabeeld

Genthof 48 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën + vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de Spiegelrei, leipannen). Laatmiddeleeuwse kern, zie zijgevel; reiegevel met jaarschrift 1764. "Kunstige Herstelling" in 1937 naar ontwerp van architecten T. Raison (Brugge) en H. Bovée (Brugge).


Hoekhuis naar ontwerp van H. Bovée

Calvariebergstraat 66 (Brugge)
Interessant hoekhuis van 1935 naar ontwerp van architect H. Bovée (Brugge) omwille van geometriserende art-deco-intrepretatie van de oude streekeigen elementen.


Hotel Les Dunes

Leopoldplein 5-7 (De Haan)
Hoekpand gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect H. Bovée (Brugge) als familiepension en in 1957 naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) verbouwd en verhoogd.


Rij van gelijke burgerhuizen

Baliestraat 1-13 (Brugge)
Oorspronkelijk een rij van zes gelijke huizen, zie nummers 7-11 met dubbelhuisopstand, in de eerste gebouwd op het voormalig kerkhof. In 1867 toevoegen van nummer 13 met gelijkaardige gevel. Breedhuizen van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen).


Stadswoning

Langestraat 54 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de 17de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van verfraaiende restauratie in 1939 naar ontwerp van architect H. Bovée (Brugge).


Stadswoning met winkelpui

Noordzandstraat 77 (Brugge)
Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); second empire lijstgevel van 1864 in plaats van trapgevel.


Villa van 1932

Lauwerstraat 26 (Brugge)
Vrijstaande villa in cottagestijl van 1932 naar ontwerp van architect H. Bovée (Brugge). Bepleisterde en beschilderde bovenbouw op een bakstenen onderbouw.


Thema's

Ontwerper van

Calvariebergstraat

Dweersstraat

Julius en Maurits Sabbestraat

Speelmansrei