Persoon

't Kindt, Charles L.

ID
4682
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4682

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis

Cyriel Buyssestraat 15 (Deinze)
Neoclassicistisch gebouw van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak, van 1852 en naar ontwerp van architect 't Kindt. Oorspronkelijk op benedenverdieping met herberg en op bovenverdieping vredegerecht. In 1902 bouw van de huidige ingang.


Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Aarseleweg 20 (Deinze)
Gemeenteschool en onderwijzerswoning gebouwd in 1860 naar ontwerp van architect 't Kindt. Bakstenen schoolhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken. Haaks erachter gebouwde schoollokalen onder meer gedateerd 1921.


Hoeve Poortakkergoed

Kouterstraat 10 (Deinze)
Hoeve eertijds eigendom van het Godshuis van Poortakker en reeds vermeld in de 16de eeuw. Hoeve met losse bestanddelen bereikbaar via een bochtige oprit. Ruime boerenwoning van elf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk uit de 18de eeuw. Bakstenen schuur met stallen op gepikte plint onder zadeldak en twee parallel gebouwde stallen onder zadeldaken.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte met kerkhof

Bellemdorpweg zonder nummer (Aalter)
Over de bouwgeschiedenis is weinig bekend. In de tweede helft van de 17de eeuw, na de vernieling tijdens de godsdiensttroebelen, heropgebouwd. Bij de restauratiewerken in 1879 kreeg de kerk een neogotisch uitzicht. Volledig uitgebrand in 1944. Gevolgd door wederopbouw in 1950, grotendeels naar het vroegere model, onder leiding van architect A. Bressers. Omringd door een ommuurd kerkhof afgesloten door fraai ijzeren hek. Rondom de kerk staan vijftien geschilderde bakstenen ommegangkapelletjes met de statiën van de Heilige Rozenkrans op doek, ingewijd in 1891, vernieuwd in 1955. Op het kerkhof staan graftekens van midden 19de eeuw tot het einde van de 20ste eeuw.


Parochiekerk Sint-Amandus met kerkhof

Zeverenkerkstraat zonder nummer (Deinze)
Gelegen te midden van een deels met bakstenen en deels met betonplaten ommuurd kerkhof met graftekens, met toegang tussen vierkante bakstenen pijlers. Huidige bakstenen kerk gebouwd in 1861-62 naar ontwerp van Charles 't Kindt ter vervanging van het oude, tot de 14de eeuw teruggaand kerkje dat in 1860 afgebroken werd. De in 1918 opgeblazen toren werd na de oorlog heropgebouwd.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: 't Kindt [online] https://id.erfgoed.net/personen/4682 (Geraadpleegd op )