Persoon

Tersago, Jan

ID: 4728   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4728

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwerswoning Van Bogaert

Hoogstraat 25 (Hamme)
Fraaie burgerwoning in eclectische stijl opgetrokken in 1913 in opdracht van brouwer Alphonse Van Bogaert en zijn echtgenote Aline M.F. Wauters naar plannen van bouwmeester Jan Tersago.


Gemeentelijke begraafplaats

Driegotenkouter zonder nummer (Hamme)
Gemeentelijke begraafplaats van Hamme in 1895-1896 aangelegd naar een ontwerp van gemeentelijk bouwkundige J. Tersago ter vervanging van de begraafplaats aan het Tweebruggenplein.


Gemeentelijke begraafplaats van Hamme - Zogge

Zogge zonder nummer (Hamme)
Plan en lastenboek opgemaakt door gemeentearchitect J. Tersago en goedgekeurd op 03.05.1911. Aannemer A. De Bruyne voerde de werken uit. De Calvarieberg, het hekwerk en twee hardstenen pijlers afkomstig van het kerkhof van het Tweebruggenplein werden heropgericht op de nieuwe begraafplaats.


Gemeentelijke lagere school met schoolmeesterswoning

Schoolstraat 8 (Hamme)
Schoolgebouwencomplex, aanvankelijk gemeentelijke lagere school met schoolmeestershuis en Academie voor Teken- en Bouwkunde, later met secundaire school.


Grafmakerhuis met koetshuis

Driegotenkouter 26 (Hamme)
In 1898 door de gemeente Hamme gebouwd huis met bergplaats. De bouw van het grafmakerhuis met twee stallingen voor de lijkkoetsen werd al voorzien bij het ontwerp van 1894 voor de nieuwe dodenakker door bouwmeester Jan Tersago.


Thema's