Persoon

Tertzweil, A.

ID
4729
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4729

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bedrijf Remy

Remylaan 2-4, Vaartdijk 2-3 (Leuven)
Gesticht door Edouard Remy in 1858. Aanvankelijk gelegen tussen de twee armen van de Dijle ter hoogte van het pleintje aan de Molenstraat. Een nieuwe vestiging komt in 1890 tussen het kanaal en de spoorweg.


Burgerhuis

Coupure 68 (Gent)
Hoekhuis van twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen daterend van 1901 naar ontwerp van L. Morial en A. Tertzweil. Zijgevel uitziend op ommuurde en beboomde tuin. Accent op gecementeerde voorgevel van vier traveeën met sterke neobarok inslag.


Burgerhuis ontworpen door L. Morial en A. Tertzweil

Vlaanderenstraat 22-24 (Gent)
Burgerhuis met bepleisterde gevel naar ontwerp van L. Morial en A. Tertzweil van 1885. Nummer 22 fungeert als zijrisaliet voorzien van erker en neobarokdakvenster.


Burgerhuis ontworpen door L. Morial en A. Tertzweil

Vlaanderenstraat 121 (Gent)
Hoog rijhuis met een eclectische gevel, met achterbouwen in de Vanderdoncktdoorgang, naar ontwerp van L. Morial en A. Tertzweil van 1890.


Eenheidsbebouwing ontworpen door L. Morial en A. Terztweil

Brabantdam 63-67 (Gent)
Eenheidsbebouwing van winkelhuizen van vier en drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak. Beschilderde bak- en hardstenen lijstgevels in neobarokstijl volgens opschrift gebouwd naar ontwerp van L. Morial en A. Terztweil circa 1885.


Twee herenhuizen

Kortrijksesteenweg 10-12 (Gent)
Koninklijk Lyceum, na de Eerste Wereldoorlog hier ondergebracht in twee herenhuizen. Rechts dubbelhuis van vier traveeën met drie bouwlagen en mansardedak, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Links monumentaal herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, in bak- en hardsteen, volgens bouwaanvraag naar het ontwerp van architect L. Morial en A. Tertzweil, van 1884.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Tertzweil [online] https://id.erfgoed.net/personen/4729 (Geraadpleegd op )