Persoon

Bracke, Achiel

ID
473
URI
https://id.erfgoed.net/personen/473

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis naar ontwerp van A. Bracke

Tentoonstellingslaan 92 (Gent)
Onderkelderd modernistisch burgerhuis van drie bouwlagen en twee traveeën onder een plat dak, volgens bouwaanvraag van 1932 opgericht in opdracht van de gezusters J. en M. Bracke naar ontwerp van architect A. Bracke, die ook de ontwerper was van het naastgelegen huis nummer 90.


Burgerhuis naar ontwerp van A. Bracke

Tentoonstellingslaan 90 (Gent)
Onderkelderd modernistisch burgerhuis met drie bouwlagen onder een plat dak, volgens bouwaanvraag van 1932 opgericht in opdracht van bouwheer Robert Van Hecke naar ontwerp van architect A. Bracke, ook ontwerper van het naastgelegen huis nummer 92.


Parochiekerk Sint-Amandus

Roger De Letterstraat 1 (Gent)
Georiënteerde kerk ingeplant aan de noordzijde van het dorpsplein, voorheen gelegen binnen ommuurd kerkhof, sinds 1973 omringd door een grasperk; gebouwd ter vervanging van de oude Sint-Laurentiuskapel, hersteld en gewijd circa 1350. Na het bombardement van 1917 bleef enkel de toren overeind staan. Daarop volgt de reconstructie van de kerk, met uitzondering van de behouden toren, uitgevoerd in 1924-25 naar ontwerp van architect A. Poppe die zich baseerde op de gevonden funderingen.


Thema's

Ontwerper van

Martelaarslaan (stadsuitbreiding tot 16e-eeuwse omwalling)


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bracke [online] https://id.erfgoed.net/personen/473 (Geraadpleegd op )