Persoon

Todt, Frans

ID
4789
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4789

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door F. Todt

Aannemersstraat 179 (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl werd in 1909 ontworpen in opdracht van A. Marisael. De plannen staan op naam van de architect Frans Todt. De opstand combineert Brugse traveeën ontleend aan de laat-gotiek, met het polychrome materiaalgebruik van de neo-Vlaamserenaissance en putti-reliëfs geïnspireerd op de barok.


Burgerhuis ontworpen door Frans Todt

Aaigemstraat 21 (Gent)
Burgerhuis in een art-nouveaugetinte stijl, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1916 naar ontwerp van Frans Todt in opdracht van Laurent Verstraelen. Deels onderkelderd enkelhuis van twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak met een centraal dakvenster met gebogen beëindiging.


Parochiekerk Sint-Maurus met kerkhof

Elsegemplein zonder nummer (Wortegem-Petegem)
In oorsprong romaans kerkje uit de 12de-13de eeuw met vierkante kruisingstoren uit midden 13de eeuw en verhoogd in de 14de eeuw. In de 15de-16de eeuw werd de kerk uitgebreid met een rechthoekig koor. In 1775 grondig verbouwd tot neoclassicistische kerk met behoud van de romaanse kruisingstoren en het gotische koor. Omliggend kerkhof met bakstenen kerkhofmuur van 1886 met ingewerkte ommegangkapellen.


Villa in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Hemelrijkstraat 1 (Gent)
Door hoge loofbomen verscholen, achterin gelegen villa in neo-Vlaamserenaissance-stijl, in kern daterend van circa 1900, naar verluidt uitgebreid in 1919 door architect Todt. Oorspronkelijk bak- en hardstenen gebouw op rechthoekige plattegrond met twee bouwlagen en mansardedak met oeils-de-boeuf. In 1919 links en rechts respectievelijk voorzien van een brede vooruitspringende travee met topgevelbekroning en torenvormige uitbouw met drie bouwlagen onder koepelvormig dak met lantaarntje.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Todt [online] https://id.erfgoed.net/personen/4789 (Geraadpleegd op )