Persoon

Todt, Frans

ID: 4789   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4789


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door F. Todt

Aannemersstraat 179 (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl werd in 1909 ontworpen in opdracht van A. Marisael. De plannen staan op naam van de architect Frans Todt. De opstand combineert Brugse traveeën ontleend aan de laat-gotiek, met het polychrome materiaalgebruik van de neo-Vlaamserenaissance en putti-reliëfs geïnspireerd op de barok.


Burgerhuis ontworpen door Frans Todt

Aaigemstraat 21 (Gent)
Burgerhuis in een art-nouveaugetinte stijl, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1916 naar ontwerp van Frans Todt in opdracht van Laurent Verstraelen. Deels onderkelderd enkelhuis van twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (nok evenwijdig met de straat) met een centraal dakvenster met gebogen beëindiging.


Parochiekerk Sint-Maurus met kerkhof

Elsegemplein zonder nummer (Wortegem-Petegem)
In oorsprong romaans kerkje uit de 12de-13de eeuw met vierkante kruisingstoren uit midden 13de eeuw en verhoogd in de 14de eeuw. In de 15de-16de eeuw werd de kerk uitgebreid met een rechthoekig koor. In 1775 grondig verbouwd tot neoclassicistische kerk met behoud van de romaanse kruisingstoren en het gotische koor. Omliggend kerkhof met bakstenen kerkhofmuur van 1886 met ingewerkte ommegangkapellen.


Villa in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Hemelrijkstraat 1 (Gent)
Door hoge loofbomen verscholen, achterin gelegen villa in neo-Vlaamserenaissance-stijl, in kern daterend van circa 1900, naar verluidt uitgebreid in 1919 door architect Todt (volgens archiefgegevens circa 1926).