Persoon

Braeckman, Marin

ID
479
URI
https://id.erfgoed.net/personen/479

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis naar ontwerp van architect M. Braeckman

Hoogstraat 89-91 (Gent)
Rijhuis met gecementeerde voorgevel met imitatievoegen daterend van circa 1930, volgens gevelsteen naar ontwerp van Marin Braeckman.


Burgerhuis naar ontwerp van M. Braeckman

Brugsesteenweg 4 (Gent)
Rijhuis van één travee en drie bouwlagen opgetrokken in 1909 naar ontwerp van Marin Braeckman. Bakstenen gevel in art-nouveaustijl.


Burgerhuis ontworpen door M. Braeckman

Meibloemstraat 18 (Gent)
Fraai burgerhuis in art-nouveaustijl naar ontwerp van Marin Braeckman van 1909. Opvallende gevel van geglazuurde baksteen met verwerking van arduin voor plint, puilijst, vloeiende venster- en deuromlijstingen van begane grond en dorpels en geprofileerde deelzuiltjes op de bovenverdieping.


Eclectisch burgerhuis

Kokstraat 21 (Nieuwpoort)
Eclectisch rijhuis geïnspireerd op de regionale Vlaamserenaissancestijl. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), naar ontwerp van architecten M. Braeckman en E. Van Imschoot (Nieuwpoort) van 1922.


Modernistisch burgerhuis

Peperstraat 53 (Gent)
Bakstenen gebouw in zakelijke stijl, op de plint gesigneerd en gedateerd "M. Braeckman, Gent, 1933".


Pastorie van de Heilig Hartparochie

Brusselsesteenweg 87 (Wetteren)
Pastorie gebouwd in 1913-14 naast de nieuwe gebouwde parochiekerk van Kwatrecht. Neotraditioneel gebouw vermoedelijk naar ontwerp van de gemeentearchitect Braeckman. Achterin gelegen alleenstaand gebouw met voortuin, van de straat afgesloten door een ijzeren hek op lage bakstenen voet.


Villa G. Naeyaert

Paul de Smet de Naeyerplein 12 (Gent)
Art-decowoning uit 1930 naar ontwerp van Marin Braeckman bestaande uit drie ongelijke traveeën en twee bouwlangen onder een gecombineerd dak (mansarde + zadeldak). In de tuin staat een garage in identieke stijl van het huis.


Thema's

Ontwerper van

Nieuwpoort-Stad