Persoon

Tyck, Edmond J.

ID
4829
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4829

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Complex meergezinswoningen in art-nouveaustijl

Wilgenstraat 26 (Antwerpen)
Complex meergezinswoningen in art-nouveastijl op de hoek van Wilgenstraat, Korte Stuivenbergstraat en Korte Scholiersstraat, gebouwd in opdracht van het Bureel van Weldadigheid van Antwerpen, naar een ontwerp door de architecten Ferdinand Dermond en Edmond J. Tyck uit 1913, uitgevoerd in 1914.


Gesticht Arthur Van Den Nest

Blindestraat 13 (Antwerpen)
Gesticht Arthur Van Den Nest, dispensarium ter bestrijding van tuberculose, naar ontwerp van architecten Ferdinand Dermond en Edmond J. Tyck uit 1906, opgetrokken in 1907-1908, met sgraffitopanelen door Paul Cauchie en beeldhouwwerk door Cesar Schroevens.


Meergezinswoning met dokterspraktijk

Steenbergstraat 24-32 (Antwerpen)
Meergezinswoning met dokterspraktijk in beaux-artsstijl naar een ontwerp door de architecten Ferdinand Dermond en Edmond J. Tyck uit 1910, opgetrokken in 1911. Opdrachtgever was van het Bureel van Weldadigheid van de Stad Antwerpen. Het programma omvatte twee winkels, een apotheek, een dokterspraktijk met woongelegenheid en twaalf huurkwartieren.


Neoclassicistisch burgerhuis

Klapdorp 57 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


Neoclassicistisch burgerhuis

Nerviërsstraat 15 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van J.B. Arcaij-Steenackers, naar een ontwerp door de architect Edmond J. Tyck uit 1890.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Carnotstraat 36 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer P. Galmart, naar een ontwerp door de architect Edmond J. Tyck uit 1885.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Drukkerijstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl dat oorspronkelijk één geheel van twee gekoppelde panden vormde met het verdwenen, afgeschuinde hoekhuis Vrijdagmarkt. Opdrachtgever was de heer L. Van Boxelaer, de plannen werden in 1894 getekend door de architect Edmond J. Tyck, en het complex kwam tot stand in 1895.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Leopoldstraat 69 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Em. Gervais, naar een ontwerp door Edmond J. Tyck uit 1902.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Tyck [online], https://id.erfgoed.net/personen/4829 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.