Persoon

Tyck, Edmond J.

ID: 4829   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4829

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gesticht Arthur Van Den Nest

Blindestraat 13 (Antwerpen)
Gesticht Arthur Van Den Nest, dispensarium ter bestrijding van tuberculose, naar ontwerp van architecten Ferdinand Dermond en Edmond J. Tyck uit 1906, opgetrokken in 1907-1908, met sgraffitopanelen door Paul Cauchie en beeldhouwwerk door Cesar Schroevens.


Meergezinswoning in art-nouveaustijl

Wilgenstraat 26 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-nouveastijl op de hoek van Wilgenstraat, Korte Stuivenbergstraat en Korte Scholiersstraat, gebouwd in opdracht van het Bureel van Weldadigheid van Antwerpen, naar een ontwerp door de architecten Ferdinand Dermond en Edmond J. Tyck uit 1913, uitgevoerd in 1914.


Meergezinswoning met dokterspraktijk

Steenbergstraat 24-32 (Antwerpen)
Meergezinswoning met dokterspraktijk in beaux-artsstijl naar een ontwerp door de architecten Ferdinand Dermond en Edmond J. Tyck uit 1910, opgetrokken in 1911. Opdrachtgever was van het Bureel van Weldadigheid van de Stad Antwerpen. Het programma omvatte twee winkels, een apotheek, een dokterspraktijk met woongelegenheid en twaalf huurkwartieren.


Neoclassicistisch burgerhuis

Klapdorp 57 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van drie travee├źn en drie bouwlagen onder een zadeldak, daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Leopoldstraat 69 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Em. Gervais, naar een ontwerp door Edmond J. Tyck uit 1902.