Persoon

Van Acker, A.B.

ID
4882
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4882

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in classicistische stijl

Hoogpoort 34-36 (Gent)
Burgerhuis met een classicistische gevel met gecementeerd parement met drie traveeën, drie bouwlagen en mansardedak, oorspronkelijk van 1774, wederopgebouwd onder leiding van A.B. Van Acker in derde kwart twintigste eeuw.


Goudsmedenhuis

Hoogpoort 33 (Gent)
Het voormalige goudsmedenhuis, ook Huis Samson genaamd, deed dienst als gildehuis van de goudsmeden tussen 1481 en 1540. De late-15de-eeuwse gevel in gotische stijl is opgetrokken in Balegemse zandsteen en telt vier traveeën en twee bouwlagen. Het huis heeft bakstenen zijtrapgevels en bewaart een laat-gotische kelder. Het huis links ervan, reeds geruime tijd deel uitmakend van dezelfde eigendom, is een breedhuis met een bepleisterde, 19de-eeuwse lijstgevel van drie traveeën, drie bouwlagen en een zadeldak, met een vermoedelijk 16de-eeuwse kern.


Vakantiecentrum De Kinkhoorn

Zeedijk 330 (Oostende)
Vakantiecentrum van de christelijke V.Z.W.D. "Vooruitzicht en Voorzorg" (Brussel), gebouwd in 1958 naar ontwerp van architect Van Acker (Gent). Ingeplant op toenmalig vrij kavel tussen de Leuven- en Dorpstraat.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Van Acker [online], https://id.erfgoed.net/personen/4882 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.