Persoon

Van Acker, A.B.

ID
4882
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4882

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in classicistische stijl

Hoogpoort 34-36 (Gent)
Classicistische gevel met gecementeerd parement met drie traveeën, drie bouwlagen en mansardedak (leien), oorspronkelijk van 1774, wederopgebouwd onder leiding van A.B. Van Acker in derde kwart twintigste eeuw.


Goudsmedenhuis

Hoogpoort 33 (Gent)
Het voormalige goudsmedenhuis, ook Huis Samson genaamd, deed dienst als gildehuis van de goudsmeden tussen 1481 en 1540. De gevel in gotische stijl is opgetrokken in Balegemse zandsteen en telt vier traveeën en twee bouwlagen. Het huis links van het gotische Huis Samson, reeds geruime tijd deeluitmakend van dezelfde eigendom, is een breedhuis met een bepleisterde lijstgevel van drie traveeën, drie bouwlagen en een zadeldak (pannen).


Vakantiecentrum De Kinkhoorn

Zeedijk 330 (Oostende)
Zeedijk nr. 330. Z.g. "De Kinkhoorn", vakantiecentrum van de christelijke V.Z.W.D. "Vooruitzicht en Voorzorg" (Brussel), gebouwd in 1958 naar ontwerp van architect Van Acker (Gent). Ingeplant op toenmalig vrij kavel tussen de Leuven- en Dorpstraat. Onderkelderde betonconstructie bestaande uit een hoofdvolume van vijf bouwlagen en een laag schuin geplaatst