Persoon

Van Ballaer, Frans

ID
4913
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4913

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Pothoekstraat 59 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl gebouwd in opdracht van Jos. Van Genk, naar een ontwerp door de architect Frans Van Ballaer uit 1883.


Ensemble van twee burgerhuizen in second-empirestijl

Van Schoonbekestraat 112-114 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen in second-empirestijl, kort na elkaar gebouwd in opdracht van de heer Ed. Batkin, naar ontwerpen door de architect Jean Baptiste Vereecken uit 1868 voor het voorname nummer 114, en uit 1869 voor het meer bescheiden nummer 112. Een latere eigenaar Joseph Coens-De Laet, liet het nummer 114 tot zijn huidige vorm uitbreiden en verhogen, naar een ontwerp door de architect Frans Van Ballaer uit 1911.


Geheel van vijf burgerhuizen in eclectische stijl

Molenstraat 79-87 (Antwerpen)
Geheel van vijf burgerhuizen in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Van den Bosch, naar een ontwerp door Frans Van Ballaer uit 1894 (gevelinscriptie). Het vastgoedproject behoort tot het rijpe oeuvre van de weinig productieve architect, die in Antwerpen actief was vanaf 1880 tot aan de Eerste Wereldoorlog.


Gekoppelde burgerhuizen in art nouveau

Van Putlei 15-17 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd naar een ontwerp door architect Frans Van Ballaer uit 1905. De rijwoningen in halfopen bebouwing van twee ongelijke traveeën, omvatten een souterrain en drie bouwlagen.


Neoclassicistisch winkelhuis

Markgravelei 55 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de bakker Constant Polfliet-Vervoort, naar een ontwerp door de architect Frans Van Ballaer uit 1881. Het afgeschuinde hoekhuis met de Van Trierstraat, telt drie bouwlagen en zes traveeën onder een zadeldak. Tot het bouwproject behoorde een aanpalend burgerhuis.


Pakhuis in neotraditionele stijl

Ernest Van Dijckkaai 1 (Antwerpen)
Pakhuis in neotraditionele stijl gebouwd in opdracht van Crabeels frères, naar een ontwerp door de architect Frans Van Ballaer uit 1886.


Winkelhuis in eclectische stijl

Carnotstraat 38 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl met cottage-inslag, gebouwd in opdracht van de weduwe H. De Jong, naar een ontwerp door de architect Frans Van Ballaer uit 1885.


Thema's

Ontwerper van

Van Trierstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Ballaer [online], https://id.erfgoed.net/personen/4913 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.