Persoon

Van Biervliet, Erik

ID
4937
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4937

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwerij Christiaen

Sint Maartensplein 15A-B (Koekelare)
In de brouwerij is sinds 1992 een polyvalent centrum met het Fransmansmuseum, het Käthe Kollwitzmuseum, de bibliotheek, de raadzaal, enkele vergaderzalen, een restaurant, het cultureel centrum en de Dienst voor Toerisme ondergebracht.


Burgerhuis

Jeruzalemstraat 47 (Brugge)
Verankerde bakstenen trapgevel (9 treden en topstuk), uit de 17de eeuw met latere aanpassingen. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1978 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge).


Burgerhuis

Sint-Annarei 11 (Brugge)
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Uit de 17de eeuw met latere 19de-eeuwse aanpassingen, zie muuropeningen. Huidig uitzicht resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1981 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge) waarbij de deurtravee en de erkervormige uitbouw een nieuwe vormgeving krijgen. De windwijzer met voorstelling van een architect en de deurknop zijn creaties van beeldhouwer J. Claerhout (Brugge).


Burgerhuis

Poitevinstraat 1 (Brugge)
In zijn huidige vorm enkelhuis van vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; jaartal "1674" aangebracht op de penanten van de bovenverdieping. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1987. Combinatie van lijstgevel en haast gevelbrede trapgevel met aansluitende bedaking.


Burgerhuis met halsgevel uit 1879

Sint-Salvatorskerkhof 14 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; halsgevel van 1879, zie opschrift op gebogen fronton, in plaats van van lagere tuitgevel. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1983 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge). Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1999 naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge). Neoclassicistische bepleisterde en witbeschilderde halsgevel tussen vleugelstukken en siervazen rustend op de postamenten van de attiek.


Drie stadswoningen

Jan Miraelstraat 24 (Brugge)
Drie breedhuizen van één bouwlaag, één brede gevel vormend, rechter pand iets hoger, met uitstekende, per bouwlaag getrapte brandmuren. Oorspronkelijk wellicht 17de-eeuwse bedrijfsgebouwen deeluitmakend van het augustijnenklooster. 1989: consoliderende restauratie naar ontwerp van architecten J. Bogaert en E. Van Biervliet (Brugge).


Eenheidsbebouwing met hoekhuis ontworpen door Jean Brunon Rudd

Geldmuntstraat 39-43, Sint-Amandsstraat 46 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van respectievelijk vijf traveeën en van drie traveeën, één afgeschuinde hoektravee en twee traveeën, en drie bouwlagen, ontstaan vanuit het stilistisch streven naar een neoclassicistische eenheidsbebouwing bij de heraanleg van de zuidelijke helft van de Geldmuntstraat in 1859. Het hoekcomplex is ontworpen door de toenmalige stadsarchitect Jean-Brunon Rudd.


Herenhuis

Langestraat 23 (Brugge)
Zeven traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1867 ter vervanging van oudere panden, zie kelders afgedekt met graatgewelven en op de bovenverdieping bepleisterde balklagen. Huidig uitzicht resultaat van verbouwingen in 1985-1986 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge).


Herenhuis met neoclassicistische gevel

Langerei 5 (Brugge)
Samenstel van: enerzijds een breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leipannen) met neoclassicistische gevel van 1900 naar ontwerp van architect Etienne Timmery (Brugge), waarschijnlijk opgetrokken ter vervanging van koetshuis van 1865 en anderzijds het vroegere nummer 6, nu een diephuis van één travee en twee bouwlagen met gevel van 1990 naar ontwerp van architect Erik Van Biervliet (Brugge).


Hoekhuis

Braambergstraat 12 (Brugge)
Hoekpand van vier + één + drie traveeën en drie en een halve bouwlaag onder schilddak. Twee woningen werden samengevoegd en vermoedelijk in de loop van het eerste kwart van de 19de eeuw voorzien van een empiregetinte gevel. In 1988, gerestaureerd en verbouwd naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge): opsplitsing van het pand in appartementen en kantoorruimtes met achterbouw rondom binnentuintje.


Politiegebouw

Sint Maartensplein 15B (Koekelare)
Ook "Millenniumvleugel" genoemd, van 1994-1996. Gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht (omgeving van het brouwershuis) bij K.B. van 23/10/1981.


Woning De Tassche en woning Daembart

Oude Burg 4, 11 (Brugge)
Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift: "ANNO / 1718" refererend aan de verstening van de houten gevel. Bewaarde oude 15de-16de-eeuwse kern.


Thema's

Ontwerper van

Dorpsstraat

Jozef Suvéestraat

Oude Gentweg

Sint-Clarastraat

Sint-Maartensplein

Wulpenstraat