Persoon

Van Biervliet, Tom

ID: 4939   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4939

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Baljuwhuis Goudenhooft

Hoogstraat 10 (Roeselare)
Woning opgetrokken in opdracht van Peter Goudenhooft, hoofdbaljuw te Roeselare en Rumbeke (1592-1632).


Burgerhuis

Sint-Annaplein 32 (Brugge)
Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, van 1871. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge), van 1998.


Burgerhuis

Pottenmakersstraat 9 (Brugge)
Onderkelderd diephuis van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw, in 1928 voorzien van nieuw houtwerk op begane grond. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1998 naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge) van gevels en inwendige structuren.


Burgerhuizen

Sint-Annarei 12-13 (Brugge)
Huizenrij met drie trapgevels (8 treden + topstuk en met ijzeren windvaan en bij l.gevel met vaasmotief) en één lijstgevel. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1897 naar ontwerp van architect J. de Bisscop (Brugge) waarbij de gevels grondig werden gewijzigd terwijl de oude kern van nummer 12 bleef bestaan. Reinigen van gevels en herstellen van dakconstructie in 1978. In 2002 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge).


Huis A. Van Den Dorpe - Vermeersch

Ganzenplein 8 (Brugge)
Diephuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen).


Interbellumwoning van 1930

Koningin Elisabethlaan 53 (Brugge)
Modernistisch-getinte lijstgevel van 1930 naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge). Rode baksteenbouw met op een verdieping een driezijdige erker.


Stadswoning

Waalsestraat 44 (Brugge)
Huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk uit de 17de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1998 naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge).


Woon- en winkelcomplex De Platse

Concertplein 1-20, 22-24, Sint Maartensplein 4-12 (Koekelare)
Woon- en winkelcomplex zogenaamd "De Platse", bestaande uit het "Marnepand" (nrs. 2-8) ten zuiden en het "Torrepand" (nrs. 1-9) ten noorden van het Concertplein.

Betrokken bij

Interbellumwoning van 1930

Koningin Elisabethlaan 53 (Brugge)
Modernistisch-getinte lijstgevel van 1930 naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge). Rode baksteenbouw met op een verdieping een driezijdige erker.


Thema's

Ontwerper van

Pijkstraat