Persoon

Van Biesen, Eduard

ID
4940
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4940

Beschrijving

Vader van de aannemers Gustaaf en Louis Van Biesen (Gebroeders Van Biesen).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gekoppelde meergezinswoningen in art-nouveaustijl

Berkenlaan 71-73 (Antwerpen)
Twee gekoppelde meergezinswoningen in latente art-nouveaustijl, in opdracht van Jos Doms opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp uit 1922.

Uitvoerder van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Mimosastraat 22 (Antwerpen)
Huis in late art-nouveaustijl, waarvoor bouwaanvraag van 1908, gebouwd voor eigen rekening van aannemer Eduard Van Biesen. Witstenen onderbouw op sokkel van arduin; witte bakstenen bovenbouw met dito groene banden waarin drielichtvensters met balkon.


Eclectische een- of meergezinswoning

Eglantierlaan 124 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in eclectische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen en kadastraal geregistreerd in 1913.


Eclectische een- of meergezinswoning

Berkenlaan 75 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in eclectische stijl, kadastraal geregistreerd in 1914. Het pand werd voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen, die het in 1920 verkocht aan de letterzetter Karel Milio.


Eclectische meergezinswoning

Eglantierlaan 92 (Antwerpen)
Meergezinswoning in eclectische stijl, samen met het identieke Eglantierlaan 102 gebouwd in opdracht van de heer A. De Meuter-Verstraeten, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1914. Aannemer van de bouwwerken was Eduard Van Biesen.


Eclectische meergezinswoning

Eglantierlaan 102 (Antwerpen)
Meergezinswoning, samen met het identieke Eglantierlaan 92 gebouwd in opdracht van de heer A. De Meuter-Verstraeten, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1914. Aannemer van de bouwwerken was Eduard Van Biesen.


Twee eclectische een- of meergezinswoningen

Varenlaan 23, 29 (Antwerpen)
Twee identieke woningen, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen, naar ontwerpen door architect Guillaume Peeters uit 1913 en 1914.

Opdrachtgever van

Au Rond Royal

Eglantierlaan 66-70, Varenlaan 3 (Antwerpen)
Hoekcomplex gevormd door een voormalig hotel-restaurant, een winkelpand en twee burgerhuizen in gematigde art-nouveaustijl, in 1911 ontworpen door architect Edmond Lauwens. Het complex werd in hetzelfde jaar opgetrokken voor rekening van Eduard Van Biesen en Edmond Coppens, beheerders van de Bouwmaatschappij "Berchem’s Toekomst".


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Kruishofstraat 247 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door architect Guillaume Peeters uit 1912.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Mimosastraat 22 (Antwerpen)
Huis in late art-nouveaustijl, waarvoor bouwaanvraag van 1908, gebouwd voor eigen rekening van aannemer Eduard Van Biesen. Witstenen onderbouw op sokkel van arduin; witte bakstenen bovenbouw met dito groene banden waarin drielichtvensters met balkon.


Eclectisch burgerhuis

Kruishofstraat 229 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, samen met het aanpalende hoekhuis gebouwd door Eduard Van Biesen, naar een ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1912.


Eclectisch burgerhuis

Kruishofstraat 233 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd door Eduard Van Biesen, naar een ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1913.


Een- of meergezinswoning in art-nouveaustijl

Eglantierlaan 59 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door architect Guillaume Peeters uit 1913.


Een- of meergezinswoning in art-nouveaustijl

Eglantierlaan 74 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in art-nouveaustijl, volgens de bouwaanvraag uit 1912 opgetrokken door Eduard Van Biesen. De rijwoning heeft een gevelbreedte van drie traveeën en telde oorspronkelijk drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde, later vervangen door een vierde bouwlaag.


Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 106-108 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Edmond Coppens en de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1910. Coppens en Van Biesen realiseerden in 1911 nog twee woningen van dit type aan de overzijde van de Markgravelei, eveneens ontworpen door Lauwens.


Gekoppelde burgerhuizen in neorégence- en art-nouveaustijl

Markgravelei 71-73 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neorégence- en art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Edmond Coppens en de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1911. Coppens en Van Biesen hadden in 1910 al twee woningen van dit type gerealiseerd aan de overzijde van de Markgravelei, eveneens door Lauwens.


Gekoppelde eclectische burgerhuizen

Van Putlei 50-52 (Antwerpen)
Twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1910. Naar typologie en omvang is het geheel sterk verwant met de eigen woningen van Vaes en Westenberg (Bosmanslei 7-9).


Meergezinswoning en burgerhuis in beaux-artsstijl

Berkenlaan 36, 40 (Antwerpen)
Meergezinswoning en burgerhuis in beaux-artsstijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen, naar ontwerpen uit 1925.


Rijhuis in eclectische stijl

Kruishofstraat 249 (Antwerpen)
Rijhuis met poortdoorgang en bovenwoning, drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansarde, opgetrokken omstreeks 1912.


Thema's

Ontwerper van

Cederlaan

Grotebeerstraat

Opdrachtgever van

Berkenlaan


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Biesen [online], https://id.erfgoed.net/personen/4940 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.