Persoon

Van Bogaert, Joseph

ID: 4949   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4949

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwerswoning Geel kasteeltje

Langemuntstraat 16 (Zele)
Voormalig brouwershuis Charles-Louis De Smedt en brouwster Mathilde Roels, ook gekend als het "Geel kasteeltje". Villa in eclectische stijl gebouwd in het begin van de 20ste eeuw. Architect niet bekend, maar volgens stijlkenmerken mogelijks een ontwerp van architect Joseph Van Bogaert (Lokeren).


Burgerhuis

Dendermondebaan 17 (Zele)
Vrijstaand burgerhuis op schuine plattegrond, volgens bouwaanvraag van 1924 naar ontwerp van architect Joseph Van Bogaert (Lokeren), palend aan de afsluitingsmuur van het naastliggende voormalige brouwershuis.


Burgerhuis

Oudburgstraat 28 (Zele)
Verzorgd burgerhuis met poort in eclectische stijl volgens bouwplan van 1924 naar ontwerp van architect Joseph Van Bogaert (Lokeren) en gebouwd in opdracht van A. Burm-Janssens.


Eclectisch burgerhuis

Grote Kaai 5 (Lokeren)
Huis in eclectische stijl met gecombineerde lijst- en schoudergevel, naar ontwerp van architect Joseph van Bogaert, 1913 gedateerd in cartouche.


Twee burgerhuizen

de Kerchovestraat 15-17 (Moerbeke)
Twee gekoppelde enkelhuizen met spiegelbeeldschema, van twee en een halve bouwlaag onder plat dak en achter aansluitend zadeldak (pannen).


Villa

Durmen 155-157 (Zele)
Gebouwd als eengezinswoning naar ontwerp van bouwmeester Joseph Van Bogaert (Lokeren) van 1924 in opdracht van schrijnwerker Coens, later omgevormd tot tweegezinswoning.


Villa Levenslust

Kamershoek 107 (Berlare)
Eclectische villa met omringende tuin ingeplant met de voorgevel gericht naar de Gentsesteenweg. Gebouwd in opdracht van handelaar in kanten E. De Vos volgens ontwerp van 1924 en bouw voltrokken in 1925 (volgens het kadasterarchief).


Villa op site Rosseelsmolen

Dendermondebaan 88 (Zele)
Omhaagde villa aan straathoek met Ommegangstraat, aanvankelijk horende bij de gesloopte zogenaamde "Rosseelsmolen" waarvan de naam refereert aan de vroegere eigenaars.


Winkel

Markt 12 (Zele)
Breed rijhuis gebouwd in 1925, volgens datumsteen in de afgeronde geveltop, naar bouwplan van 1924 van architect Joseph Van Bogaert (Lokeren) voor de drukkerij De Geest.