Persoon

Van Bogaert, Joseph

ID: 4949   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4949


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwerswoning Geel kasteeltje

Langemuntstraat 16 (Zele)
Villa in eclectische stijl gebouwd in het begin van de 20ste eeuw, ingeplant in een ruime omringende beboomde tuin tegenover de inmiddels verdwenen bijhorende brouwerij Roels. Verzorgde tuinafsluiting met decoratief hekwerk. De architect is niet bekend, maar volgens stijlkenmerken mogelijks een ontwerp van architect Joseph Van Bogaert.


Burgerhuis

Oudburgstraat 28 (Zele)
Deels vrijstaand ruim burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen met poort in eclectische stijl volgens bouwplan van 1924 naar ontwerp van architect Joseph Van Bogaert.


Eclectisch burgerhuis

Grote Kaai 5 (Lokeren)
Huis in eclectische stijl met gecombineerde lijst- en schoudergevel, naar ontwerp van architect Joseph van Bogaert, 1913 gedateerd in cartouche.


Stadswoning

Dendermondebaan 17 (Zele)
Vrijstaande stadswoning op schuine plattegrond, volgens bouwaanvraag van 1924 naar ontwerp van architect Joseph Van Bogaert. Eenvoudige baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder mank zadeldak met overstekende kroonlijst op modillons.


Twee burgerhuizen

de Kerchovestraat 15-17 (Moerbeke)
Twee gekoppelde enkelhuizen met spiegelbeeldschema, van twee en een halve bouwlaag onder plat dak en achter aansluitend zadeldak, gebouwd circa 1935 naar ontwerp van architect Van Bogaert.


Villa

Durmen 155-157 (Zele)
Villa, gebouwd als eengezinswoning naar ontwerp van bouwmeester Joseph Van Bogaert van 1924 in opdracht van schrijnwerker Coens, later omgevormd tot tweegezinswoning. Dubbelhuis, van twee bouwlagen en vier traveeën, met lage afgeronde afsluitingsmuur aan klein voortuintje.


Villa Levenslust

Kamershoek 107 (Berlare)
Eclectische villa met omringende tuin, gebouwd in 1925 in opdracht van handelaar in kanten E. De Vos. Dubbelhuis van twee bouwlagen met asymmetrische opstand, onder snijdende wolfsdaken.


Villa op site Rosseelsmolen

Dendermondebaan 88 (Zele)
Omhaagde villa aan straathoek met Ommegangstraat, aanvankelijk horende bij de gesloopte zogenaamde Rosseelsmolen waarvan de naam refereert aan de vroegere eigenaars.


Winkel

Markt 12 (Zele)
Breed rijhuis gebouwd in 1925, volgens datumsteen in de afgeronde geveltop, naar bouwplan van 1924 van architect Joseph Van Bogaert voor de drukkerij De Geest. Handelspand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak ontworpen in neotraditionele stijl.