Persoon

Bressers, Léon

ID: 497   URI: https://id.erfgoed.net/personen/497

Beschrijving

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Mère Jeanne-Instituut

Tabakvest 112 (Antwerpen)
Klooster, tehuis en school van de Zusters Dienstmaagden van de Heilige Harten van Jezus en Maria. Complex met hoofdgebouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar een ontwerp door de architect Ernest Pelgrims uit 1893. Renovatie tot wooncomplex door het architectenbureau Stramien in 2006-2008.


Kasteel Altena met kapel

Antwerpsesteenweg 73, 75, 77 (Kontich)
Vierkant landhuis uit derde kwart 19de eeuw, gelegen binnen brede omgrachting. Aan oostzijde uitgebreid met neogotische kapel uit eind 19de eeuw en aan noordzijde met recente klaslokalen.


Het Strop van de Broeders van Liefde

Stropstraat 119 (Gent)
Het provincialaat, gebouwd in 1897, is een imposant gebouw in neoclassicistische stijl achter een hoge muur met geaccentueerde poort en overdekte doorgang. De kapel is een goed voorbeeld van een kloosterkerk in neostijl uit eind 19de en begin 20ste eeuw. De bijhorende binnentuin, aangelegd in landschapsstijl met onder meer een vijver, trompetboom, een beeldengroep en een Lourdesgrot, dateert vermoedelijk uit de aanlegfase van het Sint-Vincentiushuis of provincialaat.


Decanale kerk van Onze-Lieve-Vrouw

Markt zonder nummer (Deinze)
Vlak bij de Leie, op de linker buitenbochtoever ingeplante geoosterde kerk met westgevel uitziend op de Markt en aanvankelijk met omringend ommuurd kerkhof.


Parochiekerk Sint-Ambrosius

Verheydenstraat zonder nummer (Dilbeek)
Georiënteerde gotische parochiekerk gelegen in het dorpscentrum van Dilbeek in oorsprong omgeven door een ommuurd ovaal kerkhof.


Herenhuis

Land van Waaslaan 163 (Gent)
Dit herenhuis werd in 1924 in beaux-artsstijl ontworpen in opdracht van Frans Van Beneden, wisselagent van beroep, en wonend in Sint-Amandsberg in de Schoolstraat 43.


Uitvoerder van

Muurschilderingen Onze-Lieve-Vrouwekerk

Onze-Lieve-Vrouwkerkplein 1 (Dendermonde)
Muur- en zuilschilderingen, 15de eeuw - eerste kwart 16de eeuw.