Persoon

Van Cuyck, Jacques

ID
5002
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5002

Beschrijving

Jongere broer van architect Emmanuel Van Cuyck.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De Drie Koningen en Galerie Campo

Meir 55 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd naar een ontwerp door de aannemer-architect Jacques Van Cuyck uit 1845. Achter het vroegere hotel bevindt zich de tentoonstellingszaal van Galerie Campo, naar een ontwerp door ingenieur Theo J. Foubert uit 1963.


Muggenberghof

Herrystraat 22, Van Hovestraat 21 (Antwerpen)
Landhuis in sober neoclassicisme, genaamd 'Muggenberg' of 'Muggenberghof', in 1842-1843 gebouwd in opdracht van baron Antoine de Browne de Tiège (1816-1903) naar een ontwerp door Jacques Van Cuyck. Het kasteeltje verving een gelijknamig omwald lusthof dat terugging op een 16de-eeuwse hofstede en in het begin van de 19de eeuw tot ruïne was vervallen.


Neoclassicistisch burgerhuis

Hoogstraat 43A (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis tot zijn huidige vorm heropgebouwd in opdracht van de heer Van der Linden-De Loye, naar een ontwerp door de architect Jacques Van Cuyck uit 1834.


Neoclassicistisch herenhuis

Lange Gasthuisstraat 14 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis gebouwd in opdracht van de familie Dellafaille-Geelhand, naar een ontwerp door de architect Jacques Van Cuyck uit 1840, mogelijk met oudere kern. Oorspronkelijk twee bouwlagen hoog, werd het pand in 1880 in opdracht van E. della Faille met een derde bouwlaag verhoogd door de architect Edmond Leclef, die vermoedelijk ook het geveldecor toevoegde. Gesloopt in 1986 voor een kantoorgebouw.


Neoclassicistisch herenhuis

Graanmarkt 4-6 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis in half open bebouwing op de hoek van Graanmarkt, Maria Pijpelinckxstraat en Arenbergstraat, naar een ontwerp door de architect Jacques Van Cuyck uit 1836. Opdrachtgever was Edouard Guyot (1785-1846), echtgenoot van Marie-Cathérine della Faille de Waerloos. Op de tegenoverliggende hoek Graanmarkt 15, bevindt zich een sterk verbouwd pendant van het hotel.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Cuyck [online] https://id.erfgoed.net/personen/5002 (Geraadpleegd op )