Persoon

Van der Beken, Karel

ID
5142
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5142

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gedenkteken

Gemeenteplein zonder nummer (Asse)
Gedenkteken voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen, gelegen aan de oostzijde van het plein, ter hoogte van het oude gasthuis en ingehuldigd op 29 mei 1921.


Kapel de Lantsheere

Putberg zonder nummer (Asse)
Kapel de Lantsheere, gelegen in het Putbergbos en gebouwd in 1913 in opdracht van burggraaf Theofiel de Lantsheere naar het plan van en ter nagedachtenis van zijn zoon Leo de Lantsheere.


Kasteel van Rampelberg

Nieuwstraat 99 (Asse)
Neorenaissancistisch landhuis met omringende, omhaagde tuin. De heden gedeeltelijk gekasseide voortuin met een sequoia en een rij kastanjebomen aan een straat, is toegankelijk via een ijzeren hek tussen geblokte pijlers.


Landhuis Borchstadt met tuin

Putberg 80 (Asse)
Achterin gelegen, neotraditioneel landhuis gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect Karel Van der Beken, omgeven door tuin in landschappelijke stijl van circa 2 hectare naar ontwerp van L.J. Breydel.


Villa

Mollestraat 48-50 (Asse)
Vrijstaande, onderkelderde villa met omringende, omhaagde tuin, uit de jaren 1920, volgens de eigenares opgetrokken naar ontwerp van architect Charles Van der Beken; op het kadaster ingetekend in 1925.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van der Beken [online] https://id.erfgoed.net/personen/5142 (Geraadpleegd op )