Persoon

Van Doren, Arthème G.

ID
5189
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5189

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Begijnhofkapel

Begijnhof (Overijse)
De begijnhofkapel in bak- en zandsteen, gelegen ten zuiden van de dorpskern van Overijse naast de Vuurmolen, is het enige wat rest, naast een bron, van het oude begijnhof van Overijse.


Hoevecomplex Torenhof

Torenhof 7 (Asse)
Voorheen omgrachte, gesloten hoeve met in de noordoostelijke hoek de donjon, waaraan het hof zijn benaming ontleent. Het complex is gelegen in een laagte nabij de Molenbeek op de plaats waar de primitieve kern van Kobbegem moet gezocht worden.


Muurschilderingen Sint-Pauluskerk

Dorpsplein (Tervuren)
Muurschilderingen in koor en apsis, tweede kwart 13de eeuw en circa 1300, fragmentair bewaard.


Parochiekerk Sint-Gorik en -Magdalena

Lierput 7 (Asse)
Georiënteerde, gotische pseudo-basiliek, opklimmend tot het einde van de veertiende eeuw of het begin van de vijftiende. De kerk ligt in een bocht van de klimmende straat en wordt tot op heden omgeven door een ommuurd kerkhof.


Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Brusselsesteenweg 44 (Meise)
Pastorie in traditionele bak- en zandsteenstijl, bestaande uit twee aaneensluitende parallelle vleugels waarvan het oostelijke volume dateert uit de 17de eeuw en het westelijke uit de 18de eeuw. Een grondige restauratie gebeurde in 1902 naar de plannen van architect Jules Barbier, leerling van J.J. Van Ysendyck. De pastorie is omgeven door een tuin van 55 are met sporen van een 18de-eeuwse, regelmatige lusttuin met vijver en paviljoen; de tuin werd gedeeltelijk heraangelegd als parkeerterrein rond 1960.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Doren [online], https://id.erfgoed.net/personen/5189 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.