Persoon

Van Grimbergen, Carlo

ID
5244
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5244

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw naar ontwerp van architectenbureau C. Van Grimbergen

Rijsenbergstraat 150-416 (Gent)
Appartementsgebouw, volgens de bouwaanvraag van 88 appartementen en 105 autobergplaatsen, vandaag 133 appartementen, gebouwd naar ontwerp van het architectenbureau C. Van Grimbergen uit Kapellen in opdracht van bouwondernemingen Amelinckx bvba.


Burgerhuis in naoorlogs modernisme

Van Hersbekelei 10 (Antwerpen)
Half vrijstaande villa met garage in een gematigd modernistische stijl, gebouwd naar ontwerp van Carlo Van Grimbergen uit 1948. Opdrachtgever was Frans Van Hest, die toen een woning betrok in de Kerkstraat 72.


European Naval Stores Company

Stoopstraat 1 (Antwerpen)
Hoogbouwcomplex met kantoren en appartementen in zijn huidige vorm in drie bouwfasen tot stand kwam tussen 1874 en 1948. De kern vormt een neoclassicistisch herenhuis door Antoine Jean François Cuypers uit 1874, uitgebreid door Joseph Hertogs voor de European Naval Stores Company in 1921, en gemoderniseerd en verhoogd door Carlo Van Grimbergen in 1946-1948.


Keysershoeve

Bredabaan 965 (Schoten)
Hoeve met haaks aanleunende schuur en bakhuisje aan zuidzijde, te dateren 18de- of 19de eeuw doch grondig gerestaureerd circa 1965-66.


Modernistisch appartementsgebouw

Sint-Bartholomeusstraat 9 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in een opmerkelijke combinatie van een gematigde modernisme en een neotraditionele stijl, omstreeks 1938 opgetrokken naar een ontwerp van Carlo Van Grimbergen (zie deels beschadigde gevelinscriptie rechts boven de winkelpui). Opdrachtgever voor het opbrengsteigendom was bakker Ludovicus Heylen-Gillis, die zelf met zijn gezin aan de Kroonstraat in Borgerhout woonde.


Modernistisch appartementsgebouw

Bredabaan 293-299 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van meergezinswoningen naar ontwerp van Carlo Van Grimbergen, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.


Neotraditionele gevelwand

Sint-Bartholomeusstraat 1-37 (Antwerpen)
Deze huizenrij in de Sint-Bartholomeusstraat 1 tot 37 vormt een homogeen interbellumensemble bestaande uit burgerhuizen, meergezinswoningen en een feestzaal, opgetrokken in voornamelijk historiserende bouwstijlen, afgewisseld met een aantal gevels in een meer contemporaine art deco of modernistische stijl. De overwegend neotraditionele gevelrij vormt een passend historiserend kader voor de Sint-Bartholomeuskerk en de pastorie, gebouwen die het historische centrum vormen van Merksem.


Villa in art-decostijl

Turnhoutsebaan 303 (Antwerpen)
Imposante, licht geknikte woning, gekenmerkt door een dynamisch silhouet en een expressief materiaalgebruik, gebouwd naar ontwerp door de architect Emiel Janssens uit 1926.