Persoon

Van Havermaet, Karel

ID
5255
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5255

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art-decostijl

Knaptandstraat 103 (Sint-Niklaas)
Huis in art-decostijl van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak volgens gevelsteen naar ontwerp van architect K. Van Havermaet.


Burgerhuis in art-decostijl

Walburgstraat 29 (Sint-Niklaas)
Rijhuis van twee bouwlagen met bakstenen parement op hoge arduinen sokkel, in 1935 ontworpen door architect K. Van Havermaet.


Drie burgerhuizen ontworpen door K. Van Havermaet

Plezantstraat 377-381 (Sint-Niklaas)
Drie rijhuizen van elk één travee en drie bouwlagen onder plat dak, als een geheel geconcipieerd door architect K. Van Havermaet, in art-decostijl van de jaren 1930.


Pelgrimshoeve

Pelkemstraat 76 (Waasmunster)
Hoeve met links naast de lange gekasseide oprit een lange oude bedrijfsvleugel van verankerde en gewitte baksteen met gepikte plint. Omlijst gevelnisje met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind in de blinde straatpuntgevel. Boerenhuis vervangen door alleenstaande woning naar ontwerp van architect Kamiel van Havermaet in 1941.


Rijhuis ontworpen door K. Van Havermaet

Kalkstraat 62 (Sint-Niklaas)
Rijhuis van drie bouwlagen onder plat dak, in 1933 ontworpen door architect K. Van Havermaet.


Twee gekoppelde dorpswoningen

Stationsstraat 20-22 (Waasmunster)
Ensemble van twee gekoppelde rijhuizen met spiegelbeeldschema, gebouwd in 1939, volgens bouwplan naar ontwerp van architect Karel Van Havermaet. Enkelhuizen van twee bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel met een strakke structuur en een symmetrisch eenheidsconcept, door zijn decoratieve aspecten nog aansluitend bij de art-decostijl.


Twee villa's in art-decostijl

Plezantstraat 318-320 (Sint-Niklaas)
Twee woningen van elk drie traveeën en twee bouwlagen in spiegelbeeld tegen elkaar gebouwd als alleenstaande villa in art-decostijl van circa 1935, volgens gevelsteen naar ontwerp van architect K. Van Havermaet.


Thema's

Ontwerper van

Mgr. Stillemansstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Havermaet [online] https://id.erfgoed.net/personen/5255 (Geraadpleegd op )