Persoon

Van Hoecke, Jacques

ID: 5284   URI: https://id.erfgoed.net/personen/5284


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Dekenij ontworpen door Jacques van Hoecke

Kerkplein 4 (Lokeren)
Breed dubbelhuis van twee bouwlagen en negen traveeën onder schilddak, in 1850 gebouwd naar ontwerp van architect Jacques van Hoecke.


Gebouwencomplex

Groeningestraat 1 (Kortrijk)
Instituut ten Broele met klooster van Heilige Vincentius à Paulo en kapel. Oorspronkelijk mote met 15de-16de-eeuws huis, eigendom van de heren van Vichte, in 1584 kreeg de abdis van het cisterciënzerklooster van Wevelgem er de amortisatie van.


Herenhuis met tuin en koetshuis

O.-L.-Vrouwestraat 40 (Kortrijk)
* Onze-Lieve-Vrouwestraat nr. 40. Imposant herenhuis met tuin en koetshuis aan het Deken Zegherplein. Beschermd als monument en stadsgezicht bij M.B. van 22.04.1994. Op 10 maart 1884 werd een bouwvergunning verleent aan P. Reyntjens-Vanbeveren tot het bouwen van het huidige pand, ter vervanging van het "hotel de la Poste", naar ontwerp van A. Delacroix (Kortrijk). De gevelplaat herinnert


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Petrus en Paulus

Kerkstraat zonder nummer (Waasmunster)
Vrijstaande kerk ingeplant aan de oostelijke straatzijde tegenover een weinig uitgesproken plein, voorheen met deels omringend kerkhof. Een driebeukige romaanse kruiskerk van Doornikse kalksteen, werd eind 15de-begin 16de eeuw in laatgotische stijl verbouwd. Later hadden nog enkele 18de- en 19de-eeuwse verbouwingen plaats. Er zijn echter ook aanwijzingen gevonden voor het bestaan van een eerste romaans eenbeukig kerkje.


Parochiekerk Sint-Anna

Sint-Annaplein 1 (Gent)
Eclectische parochiekerk opgericht in het zuiden van het toen pas aangelegde Sint-Annaplein en in de as van de lijnrechte Keizer Karelstraat, ter vervanging van de oude in 1644 gestichtte Sint-Annakapel in de Lange Violettestraat.


Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Emilius Seghersplein zonder nummer (Gent)
Parochiekerk van de Brugse Poortwijk, opgericht in neogotische stijl in de jaren 1860. De oorspronkelijke plannen van architect J. Van Hoecke werden na zijn overlijden en nadat de eerste constructie in 1863 instortte, door zijn opvolger Leclerc-Restiaux aangepast en voltooid in 1866.


Pastorie Sint-Annaparochie

Nieuwebosstraat 64 (Gent)
De pastorie van Sint-Annaparochie werd in 1860-1862 opgetrokken in eclectische stijl naar ontwerp van van architect Jacques Van Hoecke.


Pastorie Sint-Denijsparochie

Pastorijdreef 2 (Gent)
Ruim dubbelhuis met voortuin afgesloten door een ijzeren hek op bakstenen voet, rechts omhaagd. Voorgevel in neogotische stijl, volgens bouwaanvraag van 1881 en gesigneerd J. Hoecke (?), bouwkundige.