Persoon

Van Hoof, Willem

ID
5297
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5297

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoeve Nelishof

Hoogstraat 5A (Peer)
Hoeve Nelishof dankt haar naam aan een voormalige bewoner en is een langgerekte hoeve waarvan de kern opklimt tot de 18de eeuw.


Molensite Luysmolen

Luysenweg 2 (Bocholt)
Watermolen van het onderslagtype op de Abeek. Eerste vermelding in 1515. Afgebeeld op de Ferrariskaart van 1771-77, Moulin de Leus, en in de Atlas van de Buurtwegen van 1845, Moulin Voorste Luis, ongeveer in de huidige vorm.


Napoleonsmolen

Napoleonspad 7 (Hamont-Achel)
De Napoleonsmolen is een koren- en olieslagmolen, opklimmend tot het begin van de 19de eeuw, in Limburg de enige stenen bovenkruier van het type stellingmolen met ronde houten stelling. De molen is gebouwd in 1804, zie inscriptie in witgeschilderde baksteen op de romp: AN XII/ 1804.


Sevensmolen

Breugelweg zonder nummer (Pelt)
De Sevensmolen, is een 18de-eeuwse korenmolen, van het type houten staak- of standaardmolen met halfopen voet.


Sevensmolen en molenaarswoning

Molenstraat 34 (Bocholt)
De Sevensmolen, gebouwd in 1891, is een korenmolen, van het type stenen bovenkruier en de enige grondzeiler in Limburg. Bijhorende molenaarswoning, opgevat als een vrijstaande dorpswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, met een decoratief uitgewerkte voorgevel.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Hoof [online] https://id.erfgoed.net/personen/5297 (Geraadpleegd op )