Persoon

Van Impe, Denis

ID
5329
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5329

Beschrijving

De Gentse beeldhouwer-architect Denis Van Impe (° 1953) is een generatiegenoot van Paul Robbrecht, Paul Lievevrouw, Marc Dubois en Marie-José Van Hee. Hij studeerde aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten en daarna aan het Europacollege te Brugge en aan een architecteninstituut te Genève. In 1980 verwierf hij enige bekendheid met zijn iconisch ontwerp voor boekhandel Intellect (Kalandenberg 1 in Gent). Sindsdien realiseerde hij heel wat projecten in de Gentse binnenstad waaronder het kantoorgebouw en parkeergarage Kouterpoort aan de Ketelvest 26 en Savaanstraat 11-13 (1990?), de Wijdenaard- en Nieuwbrug aan de Reep (2007), en de sociale woningbouw van de Malpertuussite aan de Brugsesteenweg in Gent (2010-2017), samen met zijn partner Colette Van Vynckt. Van Impes bureau is ook actief in de restauratie.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Boekhandel Intellect en stadswoning

Kalandestraat 1 (Gent)
In 1980 verrees op de hoek van de Kalandestraat en de Korte Kruisstraat een nieuwbouwwoning met een kunstboekenhandel (Intellect) en galerij in een opvallende baksteenarchitectuur naar ontwerp van architect Denis Van Impe en Colette Van Vynckt.


Hoeve

Hollekenstraat 13 (Assenede)
Hoeve, gelegen in de Nicasiuspolder ter hoogte van de Grote Geul, circa 1980 aangepast en uitgebreid tot buitenhuis in aangepaste stijl naar ontwerp van architect D. Van Impe.


Kasteel d'Ursel

Wolfgang d'Urselstraat 7 (Bornem)
Dubbel omgracht kasteel, met in 1981 heraangelegde, omringende Franse tuinen en parkbos ten noorden.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Impe [online] https://id.erfgoed.net/personen/5329 (Geraadpleegd op )