Persoon

Van Imschoot, Edgard

ID
5331
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5331

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Graaf de Smet de Naeyerlaan 60 (Oostende)
Art-decogetint burgerhuis gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect Edgard Van Imschoot (Oostende). Onderdeel van interbellumensemble Graaf de Smet de Naeyerlaan nummers 52-56, 60-70, 74-80, 84-98. Enkelhuis van drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak. Gevel bekleed met witte geglazuurde baksteen en voorzien van arduinen detaillering.


Burgerhuis in art-decostijl

Oude Molenstraat 24 (Oostende)
Enkelhuis in art deco, uit interbellum, gesigneerd E. Van Imschoot (Oostende). Drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder plat dak. Gevelopstand van baksteen en simili. Typisch gebruik van getrapte profielen en sgraffitovoorstellingen met gestileerde bloemen.


Eclectisch burgerhuis

Kokstraat 21 (Nieuwpoort)
Eclectisch rijhuis geïnspireerd op de regionale Vlaamserenaissance-stijl. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, naar ontwerp van architecten M. Braeckman en E. Van Imschoot van 1922. Baksteenbouw met gebruik van natuursteen.


Eclectische burgerhuizen

Frère-Orbanstraat 14, 22-24 (Oostende)
Eclectische burgerhuizen, waarvan nummer 24 gesigneerd door de Oostendse architect E. Van Imschoot. Lijstgevels van beige geglazuurde baksteen met verwerking van arduin.


Herberg

Koning Albertstraat 5 (Diksmuide)
Voormalige herberg, in 1923 heropgebouwd naar ontwerp van architect Edgard Van Imschoot (Nieuwpoort). Op het oorspronkelijk bouwplan is het rechter wolfseind van het dak niet aangegeven. Lijstgevel in verzorgde baksteenbouw, onder meer kroonlijst en centraal risaliet oplopend in halsgevel.


Wederopbouw IJzerenleen

IJzerenleen 1-5, 6-37, Vleeshouwersstraat 3 (Mechelen)
De IJzerenleen werd fel getroffen door de beschietingen en oorlogsbrand van 1914. Het grootste gedeelte van de oorspronkelijke bebouwing verdween. De huidige architectuur betreft doorgaans varianten van traditionele bouwschema's met integratie van eigentijdse of gefantaseerde bouwelementen zoals erkers en balkons en met de nadruk op sterk uitgewerkte registers.


Thema's

Ontwerper van

Nieuwpoort-Stad


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Imschoot [online], https://id.erfgoed.net/personen/5331 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.