Persoon

Van Laethem, L.

ID: 5353   URI: https://id.erfgoed.net/personen/5353

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Domein Sint-Hubert

Fiertelmeers 76 (Ronse)
Villa gebouwd in opdracht van Henri Lagache in 1922-24 naar ontwerp van architect Van Laethem naast de voormalige katoenspinnerij en -ververij van de gebroeders H. en L. Lagache in de Spinstersstraat. In 1977 aangekocht door de huidige eigenaars, gerestaureerd en aangepast tot restaurant en feestzaal.


Hotel Restaurant De Zalm

Hoogstraat 4 (Oudenaarde)
Neoclassicistische bepleisterde en beschilderde voorgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), doorlopend met het hoekhuis (voorheen nummer 2), daterend uit midden 19de eeuw en toen reeds "Den Zalm" genoemd. Mogelijk oude kern, onder meer uitgebreid in 1907.


Industrieel gebouw

Saint-Sauveurstraat 134 (Ronse)
Industrieel gebouw, oorspronkelijk van Planchon. Het aan de straat gelegen bedrijfsgedeelte van zes traveeën met bureaus en magazijnen, tien traveeën diep, dateert van 1926 en werd gebouwd onder leiding van L. Van Laethem.


Sporttereinen Park Lagache

Spinstersstraat 117 (Ronse)
Sporttereinen aangelegd onder invloed van Henri Lagache in 1923 naast zijn fabriek, met onder meer tennisveld, zwembad en schietstand met staande wip.


Stadswoning en magazijn

Viermaartlaan 5 (Ronse)
Rijwoning en magazijn, volgens bouwplan van 1927 naar ontwerp van architect L. Van Laethem.


Textielmagazijn

Kasteelstraat 27A (Ronse)
Links van woning aansluitend textielmagazijn Van Oppens, stopgezet in 1969. Bakstenen gebouw van vijf traveeën onder pannen sheddaken, volgens bouwplan van 1922 naar ontwerp van architect L. Van Laethem.


Textielververij Van Coppenolle

Rode Mutslaan 101 (Ronse)
Opgericht door René Van Coppenolle in 1919 en zogenaamd "Teinturerie du Bonnet Rouge". Oudste ververij gelegen links van de Molenbeek, uitgebreid rechts van Molenbeek na de Tweede Wereldoorlog.


Weverij Tissage Mécanique du Prinskouter

Voorzienigheidsstraat 27, 27A (Ronse)
Voormalige weverij zogenaamd "Tissage Mécanique du Prinskouter". Gesticht in 1907 door de Felix Carteus en de familie Gheerolfs, in 1938 overgenomen door I. Meuris.


Woning en Teinturerie du Soleil

Jan van Nassaustraat 13-15 (Ronse)
Woning en zogenaamd "Teinturerie du Soleil" van de familie O. Delbar-Haelters. Opgericht in 1903 in reeds bestaande gebouwen. In 1907 bouwen van een ververij en plaatsing van een stoomketel, schoorsteen en stoommachine van de firma "Van Coppenolle, Frères" uit Berchem. Herhaaldelijk uitgebreid tot in de jaren 1980, stopgezet in 1995 en infrastrucuur verkocht.


Thema's