Persoon

Van Mierlo, Ferdinand

ID: 5394   URI: https://id.erfgoed.net/personen/5394

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw

Dendermondestraat 12-14 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw ontworpen door architect Ferdinand Van Mierlo (signering op gevel) in 1932 voor A. Meys.


Appartementsgebouw in art-decostijl

Boomsesteenweg_AN 429-433 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl op de kruising van Boomsesteenweg en VIIde-Olympiadelaan, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1928, opgetrokken in 1929. Opdrachtgevers waren Georges Sterckx, aannemer Henri Verpoorten en Pierre D’Hondt, alle gedomicilieerd in de wijk Kiel of het aangrenzende Hoboken.


Appartementsgebouw met handelsruimte

Frankrijklei 14, Kipdorpvest 11 (Antwerpen)
In kern neoclassicistisch burgerhuis uit de jaren 1860-1870, met een nieuw gevelfront door de architect Jan Frans Sel-Caluwaerts uit 1910, tot zijn huidige vorm uitgebreid en verbouwd als appartementsgebouw door de architect Ferdinand Van Mierlo in 1922.


Architectenwoning Ferdinand Van Mierlo

Kerkstraat 171 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl, als eigen woning gebouwd door de architect Ferdinand Van Mierlo, naar een ontwerp uit 1924-1925.


Art-decoburgerhuis

Botermarkt 7 (Mechelen)
Rijhuis van een travee en drie bouwlagen onder plat dak uit de 20ste eeuw.


Bioscoop Nova in art-decostijl

Sint-Bernardsesteenweg 318 (Antwerpen)
Voormalige bioscoop zogenaamd "Nova" in art deco naar ontwerp van Ferd. Van Mierlo, zie inscriptie, van 1929. Verbouwing van voormalige dancing "National".


Burgerhuis

Maloulaan 9 (Ieper)
Ontwerp van architect Ferdinand Van Mierlo (Antwerpen) van 1921.


Burgerhuis in art-decostijl

Van Loenoutstraat 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in geometrische art-decostijl naar ontwerp van Fernand Van Mierlo (inscriptie) uit 1931. Opdrachtgever was Georges Ronsse, die toen een woning betrok in de Sanderusstraat 23.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Louizastraat 24 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van J.P.Ch. Cassiers, naar een ontwerp door de architect Emile Van Nieuwerburgh uit 1890. Het vastgoedproject omvatte twee volgens repeterend schema gekoppelde woningen, waarvan het linker pand (nummer 26) in 1970 werd gesloopt voor een nieuwbouwflat.


Cinema

de Merodelei 28-30 (Turnhout)
Bovengevel in art deco van circa 1930; recente pui.


Danszaal Apollon, later cinema Forum

Brederodestraat 99-103 (Antwerpen)
Het imposante neoclassicistische complex op het bouwblok grenzend aan de Brederode-, de Balans- en de Gelijkheidsstraat gaat terug op de eind-19de-eeuwse danszaal Apollon, in het interbellum omgevormd tot cinema Forum.


Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Groenplaats 5-6 (Antwerpen)
Twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag uit 1902 opgetrokken in opdracht van Jozef De Keyser. Loggia naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1917.


Huizenrij Mgr. Stillemansstraat

Mgr. Stillemansstraat (Sint-Niklaas)
De Mgr. Stillemansstraat komt over als een vrij homogene straat met woningen van overwegend drie bouwlagen. De gehele straat raakte op een korte tijdspanne bebouwd en behield tot vandaag grotendeels het oorspronkelijke karakter. De straat omvat globaal gezien zeer kleurrijke en plastisch uitgewerkte woningen met overwegend art-decokenmerken.


Meergezinswoning in art-decostijl

Doornelei 5 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl, voor eigen rekening gebouwd door architect Ferdinand Van Mierlo, naar een ontwerp uit 1929. Van Mierlo kocht het bouwperceel over van de eerste eigenaar H. Duchesne, die hier aanvankelijk zelf een burgerhuis wilde bouwen, maar uiteindelijk van zijn plannen afzag.


Meergezinswoning in art-decostijl

Van den Nestlei 36 (Antwerpen)
Meergezinswoning met café in art-decostijl, gebouwd in opdracht van Jules G. Van Dyck, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1927. Het gebouw op de hoek van Van den Nestlei en Provinciestraat, werd voltooid in 1928.


Meergezinswoning in art-decostijl

De Beuckerstraat 20 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl, gebouwd in opdracht van de heer H. Jacobs, naar een ontwerp door Ferdinand Van Mierlo uit 1924. Actief van kort vóór de Eerste Wereldoorlog tot eind jaren 1930, ontwikkelde de architect omstreeks 1925 een persoonlijke art-decostijl herkenbaar aan de typische behandeling van de natuurstenen onderdelen.


Villa Eureka

Marcel De Backerstraat 5 (Antwerpen)
Landhuis in cottage-stijl naar ontwerp uit 1922 van architect Fernand Van Mierlo en in opdracht van de heer Bruyninckx.


Villa in art-decostijl

Berkenlaan_WI 25 (Antwerpen)
Villa in art-decostijl gebouwd in opdracht van Leo Van Dyck, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1928.

Opdrachtgever van

Architectenwoning Ferdinand Van Mierlo

Kerkstraat 171 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl, als eigen woning gebouwd door de architect Ferdinand Van Mierlo, naar een ontwerp uit 1924-1925.


Thema's

Ontwerper van

Mgr. Stillemansstraat