Dendermondestraat 12-14 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw ontworpen door architect Ferdinand Van Mierlo (signering op gevel) in 1932 voor A. Meys.
Kipdorpvest 11 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1922. Het kwam tot stand in opdracht van Eugène Lemmens, als uitbreiding van een bestaand woon- en handelspand aan de Frankrijklei dat in 2017-2018 is gesloopt.
Boomsesteenweg 429-433 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl op de kruising van Boomsesteenweg en VIIde-Olympiadelaan, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1928, opgetrokken in 1929. Opdrachtgevers waren Georges Sterckx, aannemer Henri Verpoorten en Pierre D’Hondt, alle gedomicilieerd in de wijk Kiel of het aangrenzende Hoboken.
Kerkstraat 171 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl, als eigen woning gebouwd door de architect Ferdinand Van Mierlo, naar een ontwerp uit 1924-1925.
Sint-Bernardsesteenweg 318 (Antwerpen)
Voormalige bioscoop zogenaamd "Nova" in art deco naar ontwerp van Ferd. Van Mierlo, zie inscriptie, van 1929. Verbouwing van voormalige dancing "National".
Van Loenoutstraat 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in geometrische art-decostijl naar ontwerp van Fernand Van Mierlo (inscriptie) uit 1931. Opdrachtgever was Georges Ronsse, die toen een woning betrok in de Sanderusstraat 23.
Louizastraat 24 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van J.P.Ch. Cassiers, naar een ontwerp door de architect Emile Van Nieuwerburgh uit 1890. Het vastgoedproject omvatte twee volgens repeterend schema gekoppelde woningen, waarvan het linker pand (nummer 26) in 1970 werd gesloopt voor een nieuwbouwflat.
Kioskplaats 20 (Antwerpen)
Aangepast art-nouveau-getint pand van drie bouwlagen onder pannen zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.
Brederodestraat 99-103 (Antwerpen)
Het imposante neoclassicistische complex op het bouwblok grenzend aan de Brederode-, de Balans- en de Gelijkheidsstraat gaat terug op de eind-19de-eeuwse danszaal Apollon, in het interbellum omgevormd tot cinema Forum.
Groenplaats 5-6 (Antwerpen)
Twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag uit 1902 opgetrokken in opdracht van Jozef De Keyser. Loggia naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1917.
Mgr. Stillemansstraat (Sint-Niklaas)
De Mgr. Stillemansstraat komt over als een vrij homogene straat met woningen van overwegend drie bouwlagen. De gehele straat raakte op een korte tijdspanne bebouwd en behield tot vandaag grotendeels het oorspronkelijke karakter. De straat omvat globaal gezien zeer kleurrijke en plastisch uitgewerkte woningen met overwegend art-decokenmerken.
De Beuckerstraat 20 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl, gebouwd in opdracht van de heer H. Jacobs, naar een ontwerp door Ferdinand Van Mierlo uit 1924. Actief van kort vóór de Eerste Wereldoorlog tot eind jaren 1930, ontwikkelde de architect omstreeks 1925 een persoonlijke art-decostijl herkenbaar aan de typische behandeling van de natuurstenen onderdelen.
Van den Nestlei 36 (Antwerpen)
Meergezinswoning met café in art-decostijl, gebouwd in opdracht van Jules G. Van Dyck, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1927. Het gebouw op de hoek van Van den Nestlei en Provinciestraat, werd voltooid in 1928.
Doornelei 5 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl, voor eigen rekening gebouwd door architect Ferdinand Van Mierlo, naar een ontwerp uit 1929. Van Mierlo kocht het bouwperceel over van de eerste eigenaar H. Duchesne, die hier aanvankelijk zelf een burgerhuis wilde bouwen, maar uiteindelijk van zijn plannen afzag.
Marcel De Backerstraat 5 (Antwerpen)
Landhuis in cottage-stijl naar ontwerp uit 1922 van architect Fernand Van Mierlo en in opdracht van de heer Bruyninckx.
Berkenlaan 25 (Antwerpen)
Villa in art-decostijl gebouwd in opdracht van Leo Van Dyck, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Van Mierlo uit 1928.
Kerkstraat 171 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl, als eigen woning gebouwd door de architect Ferdinand Van Mierlo, naar een ontwerp uit 1924-1925.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Mierlo [online], https://id.erfgoed.net/personen/5394 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.