Zijn zoon Modest Van Nieuwerburgh neemt circa 1905 het architectenbureau over. Modest verhuist het bureau van de Ploegstraat naar de Lange Pothoekstraat 56. Later is het bedrijf Em. Van Nieuwerburgh en zonen gevestigd in de Congresstraat 19.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Begijnenvest 113 (Antwerpen)
Imposant burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Begijnenvest en Schermersstraat, voor eigen rekening gebouwd door de architect Edmond Leclef naar een ontwerp uit 1883.
Ploegstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, als eigen woning gebouwd door de architect Emile Van Nieuwerburgh, naar een ontwerp uit 1885.
Dambruggestraat 193 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de houthandelaar Edmond Quaeyhaege, naar een ontwerp door de architecten Emile en Modest Van Nieuwerburgh uit 1901.
Carnotstraat 132 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer F. Mertens, naar een ontwerp door de architect Emile Van Nieuwerburgh uit 1889.
Provinciestraat 63 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, van drie traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.
Louizastraat 24 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van J.P.Ch. Cassiers, naar een ontwerp door de architect Emile Van Nieuwerburgh uit 1890. Het vastgoedproject omvatte twee volgens repeterend schema gekoppelde woningen, waarvan het linker pand (nummer 26) in 1970 werd gesloopt voor een nieuwbouwflat.
Wetstraat 34-36, 40 (Antwerpen)
Burgerhuizen in neoclassicistische stijl. De gekoppelde woningen nummers 34-36 werden gebouwd in opdracht van de heer Ph. Van Hoof-Willems naar een ontwerp door de architecten Emile en Modest Van Nieuwerburgh uit 1910. Het nummer 40 werd gebouwd in opdracht van de heer L. Van Haren, naar een ontwerp door de aannemer Petrus Franciscus Fierens-De Hert uit 1909.
Schuttershofstraat 47 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van mevrouw Edm. Leclef-Jacqmotte, naar een ontwerp door de architecten Emile en Modest Van Nieuwerburgh uit 1904.
Regentstraat 13, 17, 21-29, Wetstraat 48 (Antwerpen)
Ensemble burgerhuizen en een winkelhuis in eclectische stijl. Regentstraat 13 gebouwd in opdracht van Jos. Van Loo door Emile en Modest Van Nieuwerburgh in 1910. Regentstraat 17 en 21-29 en Wetstraat 48 voor eigen rekening opgetrokken door François Van Rompaey in 1909-1910.
Oudevaartplaats 10-12 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer F. Mertens, naar een ontwerp door de architect Emile Van Nieuwerburgh uit 1897.
Generaal Van Merlenstraat 6 (Antwerpen)
Tot woonhuis verbouwd magazijn, volgens bouwaanvraag van 1909 en naar ontwerp van de architecten Em. Van Nieuwerburgh & zoon.
Schuttershofstraat 42 (Antwerpen)
Breed winkelhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van Victor Speleers, naar een ontwerp door de architect Emile Van Nieuwerburgh uit 1891. Representatief en gaaf voorbeeld van de laat 19de-eeuwse productie van de architect, die in Antwerpen actief was tot omstreeks 1905.
Graaf van Egmontstraat 60, Leopold de Waelplaats 2, Verlatstraat 41 (Antwerpen)
Op de smalle hoek van de Leopold De Waelplaats, de Graaf van Egmont- en de Verlatstraat bijvoorbeeld, is een monumentaal hoekcomplex bestaande uit drie panden aanwezig, gebouwd rond 1902 in opdracht van Henri Sneyers, ontworpen door architect Emile Van Nieuwerburgh.
Minderbroedersrui 64 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de muziekhandelaar J. Van Cauteren, naar een ontwerp door Emile Van Nieuwerburgh uit 1884.
Ploegstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, als eigen woning gebouwd door de architect Emile Van Nieuwerburgh, naar een ontwerp uit 1885.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Nieuwerburgh [online], https://id.erfgoed.net/personen/5407 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.