Persoon

Van Ockelyen, Jacobus

ID
5413
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5413

Beschrijving

Vader van de architect Modest Van Ockelyen.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Lindenstraat 24 (Lier)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bouwaanvraag tot verbouwen van de gevel van 1868 naar ontwerp van J. Van Ockelyen.


Godshuis Heilig Geesthuis

Heilige-Geeststraat 7 (Lier)
Eertijds zetel van de Lierse Heilige Geesttafel, een liefdadigheidsinstelling gesticht in de 13de eeuw door Eerwaarde Heer Francke, kanunnik van het Sint-Gummaruskapittel. Heden stadsarchief.


Herenhuis Sint-Joris

Aragonstraat 6 (Lier)
Onderkelderd huis in neorococostijl van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, opklimmend tot midden 18de eeuw.


Hof Van Santhoven

Vismarkt 4-8 (Lier)
Sterk aangepast complex, bestaande uit verscheidene bakstenen gebouwen, sommige in kern opklimmend tot de 18de eeuw, en gelegen tussen de Vismarkt, de Aragonstraat en de Nete.


Klooster der predikheren De Kluis

De Heyderstraat 44, Kluizestraat 39 (Lier)
L-vormig hoekcomplex met bakstenen lijstgevels van twee en één en zeven traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde zadeldaken, waarvoor bouwaanvraag van 1865 naar ontwerp van J. Van Ockelyen.


Klooster van de zwartzusters

Deensestraat 5, Kloosterstraat 2, Volmolenstraat 65, 65B (Lier)
Indrukwekkend hoekcomplex met U-vormig ingeplante kloostervleugels, rondom een met gras begroeide en beboomde binnentuin met in het noordoosten aansluitende kapel.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Ockelyen [online] https://id.erfgoed.net/personen/5413 (Geraadpleegd op )