Persoon

Van Oyen, René

ID
5443
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5443

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Geheel met parochiekerk, pastorie, cultureel centrum, basisschool

Karel van Manderstraat 115, 115A (Brugge)
Functionele, georiënteerde zaalkerk onder plat dak gebouwd in 1963 en ontworpen door architect C. Vastesaeger (Assebroek). Achter de kerk ligt de pastorie gebouwd in opdracht van de Stad Brugge en ontworpen in 1986 door architect Jean-Paul Demoor (Brugge). De basisschool, ontworpen in 1960 door architect R. Van Oyen (Brugge), bevindt zich aan de zuidzijde van de kerk.


Hoeve Schottenhof

Damse Steenweg 32 (Brugge)
Historische hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Staat weergegeven op de kaart van het Brugse Vrije van Pieter Pourbus gekopieerd door Pieter Claeissens (1601). Fasegewijs tot stand gekomen. Boerenhuis gelegen op een omwalde terp of mote, bereikbaar via een bakstenen toegangsbrug.


Pakhuis

Jan Miraelstraat 17 (Brugge)
Pakhuis met verankerde bakstenen lijstgevel van tien traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, twee dakkapellen in tuitgevel met vlechtingen en luiken.


Reeks stadswoningen

Baliestraat 46-52, 56 (Brugge)
Vijf breedhuizen met oorspronkelijk analoge gevels van twee/één traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, 16de - 17de eeuw. Wijzigingen in de loop van de 20ste eeuw: onder meer deuropening van nummer 46. Sloop in 1958 van nummer 50 en bouwen van nieuwbouw naar ontwerp van architect R. Van Oyen (Brugge).


Stadswoning

Nieuwe Gentweg 61 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit de 17de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1975-1976 naar ontwerp van architect R. Van Oyen (Brugge).


Villa Nitouche

Prins Boudewijnlaan 8 (De Haan)
Villa in 1929 ontworpen door architect G. Van Houtryve, geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Een plan van 1940 van architect René van Oyen (Brugge) toont wijzigingen aan het interieur.


Thema's

Ontwerper van

Jan Miraelstraat

Kleine Nieuwstraat

Niklaas Desparsstraat

Oude Burg

Sint-Jorisstraat

Verversdijk


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Oyen [online] https://id.erfgoed.net/personen/5443 (Geraadpleegd op )