Persoon

Van Riel, Karel

ID
5473
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5473

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in naoorlogs modernisme

Hazelarenstraat 32 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in naoorlogs modernisme gebouwd in opdracht van mevrouw Arendt-de Beukelaer, naar een ontwerp door architect Karel Van Riel uit 1953. Gelegen op de hoek met de Kruishofstraat en drie bouwlagen hoog, omvat het gebouw in totaal vier appartementen.


Gekoppelde burgerhuizen in Louis-Philippestijl

Mechelsesteenweg 29-31 (Antwerpen)
Gekoppelde burgerhuizen in Louis-Philippestijl, zes traveeën en drie en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak, uit derde kwart 19de eeuw.


Medisch en Heelkundig Instituut Middelheim

Lindendreef 1 (Antwerpen)
In 1945 wordt Renaat Braem betrokken bij een van de eerste grote naoorlogse projecten voor openbare infrastructuur van de Stad Antwerpen, het Medisch Heelkundig Instituut Middelheim. De bouw kent een lange voorbereiding en een complex verloop, die zich over een kwarteeuw uitstrekken.


Stuivenberggasthuis

Boerhaavestraat 18-20, Lange Beeldekensstraat 267, Pothoekstraat 109 (Antwerpen)
Algemeen ziekenhuis in eclectische stijl op het bouwblok gevormd door de Lange Beeldekensstraat, Pothoekstraat, Boerhaavestraat en Pesthofstraat, opgericht door het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen van Antwerpen. Het ontwerp door de architect François Baeckelmans uit 1872-1873, werd gewijzigd door de architecten Jules Bilmeyer en Joseph Van Riel in 1876, en onder hun leiding uitgevoerd in 1877-1884. Tot de belangrijkste uitbreidingen behoren het Bewaarhuis voor Geesteszieken door de architect Edouard Van Opstal uit 1904-1907, en de woning van de Hoofdapotheker door de architect John Van Beurden uit 1912.


Thema's

Ontwerper van

Vrijheid


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Riel [online] https://id.erfgoed.net/personen/5473 (Geraadpleegd op )