Persoon

Van Rijmenant, Louis

ID
5478
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5478

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw

Hilda Ramstraat 57-59, Koninklijkelaan 43 (Antwerpen)
Samen met Koninklijkelaan nummer 43, één architecturaal geheel, waarvoor bouwaanvraag van 1923, naar ontwerp van Louis Van Rijmenant.


Appartementsgebouw in art-decostijl

Jan Van Rijswijcklaan 5 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art deco waarvoor bouwaanvraag uit 1931, voor eigen rekening ontworpen door architect Louis Van Rijmenant (inscriptie op de pui).


Appartementsgebouw in art-decostijl

Korte Lozanastraat 1 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl, volgens de bouwaanvraag uit 1934 opgetrokken in opdracht van Henriette Pirotte-Meerburg, naar een ontwerp door de architect Louis Van Rijmenant. Deze tekende de bouwplannen al in 1931 in opdracht van de diamantair L. Berger, die uiteindelijk van het project afzag.


Gekoppelde appartementsgebouwen in art-decostijl

Jan Van Rijswijcklaan 29-31 (Antwerpen)
Twee gekoppelde appartementsgebouwen in art deco, naar ontwerp van architect Louis Van Rijmenant (inscriptie op pui) uit 1928. Het complex wordt opgetrokken door aannemer Jozef Taeymans, nr. 29 in opdracht voor Armand Perreman, nr. 31 voor eigen rekening van Van Rijmenant die er zelf ook een appartement betrekt.


Hoekpand

Maasfortbaan 94 (Lier)
Art-nouveaugetint hoekpand; vier en drie traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak, waarvoor bouwaanvraag van 1909 naar ontwerp van L. Van Rijmenant.


Twee appartementsgebouwen in art-decostijl

Charlottalei 32-34 (Antwerpen)
Ensemble van twee appartementsgebouwen in art-decostijl op de hoek van Charlottalei en Consciencestraat, in 1928 samen ontworpen door de architect Louis Van Rijmenant.


Thema's

Ontwerper van

Elisabethlaan

Koninklijkelaan