Persoon

Vanbeginne, Pierre

ID
5582
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5582

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementencomplex Residence Majestic

Albert I-Promenade 40 (Oostende)
Appartementencomplex opgetrokken in 1955 naar ontwerp van Oostendse architecten G. Boutelier en P. Vanbeginne, op de plaats van gelijknamig hotel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


Handels- en appartementsgebouw Residentie Des Nations

Albert I-Promenade 16 (Oostende)
Albert I-Promenade nr. 16. Residentie "DES NATIONS", handels- en appartementsgebouw van 1953 naar ontwerp van de Oostendse architecten G. Boutelier en P. Vanbeginne op de plaats van een deel van z.g. "<italic>Hôtel du Phare</italic>" (1877). Betonconstructie van acht traveeën en acht bouwlagen en entresol onder plat dak; sokkel en entresol bekleed met natuursteen. Simili witstenen pareme


Residentie La Plage, appartementsgebouw

Albert I-Promenade 65 (Oostende)
Albert I-Promenade nr. 65-65A. Residentie "LA PLAGE", appartementsgebouw van 1952 naar ontwerp van de Oostendse architecten G. Boutelier en P. Vanbeginne op de plaats van een gelijknamig hotel van laatste kwart van de 19de eeuw. Betonconstructie van tien bouwlagen onder plat dak. Gecementeerd gevelparement; arduinen vensteromlijstingen. Vooruitspringend middenrisaliet waarboven terras. B


Résidence Beau-site

Vlaanderenstraat 43-45 (Oostende)
Hoekappartementsgebouw opgetrokken volgens kadaster circa 1949 op de plaats van het voormalig Hôtel du Kursaal et Beau-Site. Handels- en appartementsgebouw voorheen met integratie van horeca, met late inslag van art-decostijl.


Wellington-hippodroom

Sportstraat 48 (Oostende)
Deels ommuurd hippodroomterrein met grote graspiste en kleinere aarden drafbaan (1971), tribunes, taverne, conciërgewoningen, paardenstallen, gebouw voor duivenschieting,...Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vanbeginne [online] https://id.erfgoed.net/personen/5582 (Geraadpleegd op )