Stationsstraat 1 (Ichtegem)
Oorspronkelijke locatie van een voormalig klooster- en schoolcomplex. De bebouwing is fasegewijs tot stand gekomen. Hoekpand bij de Aartrijkestraat, bestaande uit een volume van tien traveeën en twee bouwlagen onder een leien zadeldak.
Hille 101 (Wingene)
Bedrijfsgebouwen Gevaert Printing, Galerie Gevaert en Gevaert Graphics, opgetrokken in 2001. Stalen constructie ingevuld met glas naar ontwerp van Architectenburo BURO II.
Stationsstraat 79 (Beernem)
Thans leegstaand bedrijvencomplex bestaande uit een imposante schuur aan de straatzijde, een oprit voorzien van twee bakstenen pijlers waartussen een smeedijzeren hekwerk en de eigenlijke fabriek.
Generaal Maczekplein 5-7 (Tielt)
Polyvalent complex met evenementenhal opgericht in 1999 naar ontwerp (1998) van Buro II uit Roeselare in opdracht van het Tieltse stadsbestuur ter vervanging van de oude Europahal van 1969. Exterieur getypeerd door platte bedaking, opengewerkte beglaasde westwand portiekvormig uitgewerkt met luifel op pijlers - herhaald aan oostzijde - en eerder gesloten zijwanden met smalle vensterregisters.
Roeselarestraat 59-61 (Staden)
Gemeentelijke basisschool van 1921 naar ontwerp van A. Dugardyn (Brugge), destijds met een gesloten karakter met muur en poort aan de straat zie prentbriefkaart. Renovatie in 1969 naar ontwerp van ingenieur R. Vandenbulcke (Melle) onder meer verwijdering van de aandaken; sanerings- en uitbreidingswerken van de klassen naar ontwerp van Buro II (Roeselare) in 1999.
Torhoutstraat 9 (Kortemark)
Voormalige gildezaal van circa 1912. Naamgeving naar beschermde beuk in de Torhoutstraat, en kunstwerk vervaardigd uit beukenstam in het Cultureel Centrum.
Rederskaai 1 (Brugge)
Havenmeestergebouw van de jachtclub "R.B.S.C." of "Royal Belgian Sailing Club". In de jaren 1950 wordt in de noordwesthoek van de vissershaven door het Beheer Bruggen en Wegen, dienst der Kust, op initiatief van de Knokse graaf Maurice Lippens een vlottende brug van 150 meter aangelegd voor plezierjachten.
Nieuwstraat 8 (Ruiselede)
Voormalige jongensschool, gelegen tussen de Aalterstraat, de Poortefrankstraat en de Nieuwstraat. In 2006 door architectenbureau Buro II (Roeselare) verbouwd tot "Het Portaal" (bibliotheek, muziekschool en repetitieruimte voor de harmonie Sint-Cecilia). Bebouwing aan de Aalterstraat gaat volgens kadastergegevens terug tot circa 1874, wanneer door Bruno Hoste uit Eeklo twee huizen en het "huis der broederschap" (zie Aalterstraat nummers 8-10) opgericht worden.
Wagenaarstraat 33 (Waregem)
Bureelgebouwen van het bouwbedrijf Huyzentruyt, circa 1998 gebouwd naar de ontwerpplannen van Buro II uit Roeselare (plannen van 1997).
Evangeliestraat 33 (Harelbeke)
Hedendaagse woning gebouwd circa 2002- 2006 naar een ontwerp van Buro II uit Roeselare.
Torhoutstraat 5 (Kortemark)
Voormalige notariswoning uit het laatste kwart van de 18de eeuw, zie jaarankers "1776" in de rechter zijgevel. Rood- en geelbakstenen gebouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, met links en rechts aansluitende traveeën oorspronkelijk onder lessenaarsdak. De woning is gelegen in een ommuurde tuin, voorzien van twee treuressen, rododendron, buxus- en hulstbomen, geknotte acacia, een deels bewaarde hoogstammige fruitboomgaard, een verwilderde gloriette en in de voortuin een vijver met dubbele grot.
Honzebroekstraat 32 (Roeselare)
Gebouw van 1981 naar ontwerp van H. Vermoortel (Buro II, Roeselare).
Kortrijkstraat 42 (Tielt)
Voormalig postgebouw, gebouwd in 1909 ter vervanging van het postgebouw in de Tramstraat in opdracht van het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen dat een groot 19de-eeuws pand laat afbreken. Het ontwerp is van stadsbouwmeester Gustaaf Hoste. Het gebouw wordt in gebruik genomen in 1911. In 1999-2000 verbouwd tot bankkantoor door architectenbureau Buro II (Roeselare). Breedhuis in neo-Vlaamse renaissancestijl van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Typerend kleurrijk materiaalgebruik van baksteen met veelvuldig gebruik van natuursteen. Linkertravee met korfbogig deurtje waarboven tweelicht bekroond door natuurstenen gevelsteen met postemblemen (jachthoorn en posttas) onder druiplijstje.
Carmersstraat 144-148, 154 (Brugge)
Rijwoningen van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen) met typerende schoorsteenschachten. In kern teruggaand op de 16de of 17de eeuw, met latere aanpassingen.
Stationsstraat 127-129 (Waregem)
Vredegerecht van het kanton Waregem met archief- en woonruimte, gebouwd in 2005 naar een ontwerp van het architectenbureau Buro II uit Roeselare.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Buro II [online], https://id.erfgoed.net/personen/560 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.