Collectief

Buro II

ID
560
URI
https://id.erfgoed.net/personen/560

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Administratief centrum Ichtegem

Stationsstraat 1 (Ichtegem)
Oorspronkelijke locatie van een voormalig klooster- en schoolcomplex. De bebouwing is fasegewijs tot stand gekomen. Hoekpand bij de Aartrijkestraat, bestaande uit een volume van tien traveeën en twee bouwlagen onder een leien zadeldak.


Bedrijfsgebouwen Gevaert

Hille 101 (Wingene)
Bedrijfsgebouwen Gevaert Printing, Galerie Gevaert en Gevaert Graphics, opgetrokken in 2001.


Beernemse tricot-fabriek

Stationsstraat 79 (Beernem)
Thans leegstaand bedrijvencomplex bestaande uit een imposante schuur aan de straatzijde, een oprit voorzien van twee bakstenen pijlers waartussen een smeedijzeren hekwerk en de eigenlijke fabriek.


Europahal

Generaal Maczekplein 5-7 (Tielt)
Generaal Maczekplein nrs. 5-7. "<italic>Europahal</italic>", polyvalent complex met evenementenhal opgericht in 1999 naar ontwerp (1998) van Buro II uit Roeselare in opdracht van het Tieltse stadsbestuur ter vervanging van de oude Europahal van 1969. Exterieur getypeerd door platte bedaking, opengewerkte beglaasde westwand portiekvormig uitgewerkt met luifel op pijlers - herhaald aan oost


Gemeentelijke basisschool

Roeselarestraat 59-61 (Staden)
Gemeentelijke basisschool van 1921 naar ontwerp van A. Dugardyn (Brugge), destijds met een gesloten karakter met muur en poort aan de straat zie prentbriefkaart. Renovatie in 1969 naar ontwerp van architect R. Vandenbulcke (Melle) onder meer verwijdering van de aandaken; sanerings- en uitbreidingswerken van de klassen naar ontwerp van Buro II (Roeselare) in 1999.


Gildezaal

Torhoutstraat 9 (Kortemark)
Torhoutstraat nr. 9. "<italic>Cultureel Centrum De Beuk</italic>". Voormalige gildezaal van ca. 1912. Naamgeving naar beschermde beuk in de Torhoutstraat (cf. * Torhoutstraat z.nr., bij nr. 5), en kunstwerk vervaardigd uit beukenstam in het Cultureel Centrum. Eerste vermelding in mutatie van 1912 (eigenaar is Debacker Joris en deelhebbers, onderpastoor te Alveringem): bouw van een kapel


Havenmeestergebouw

Rederskaai 1 (Brugge)
Havenmeestergebouw van de jachtclub "R.B.S.C." of "Royal Belgian Sailing Club". In de jaren 1950 wordt in de noordwesthoek van de vissershaven door het Beheer Bruggen en Wegen, dienst der Kust, op initiatief van de Knokse graaf Maurice Lippens een vlottende brug van 150 meter aangelegd voor plezierjachten.


Jongensschool

Nieuwstraat 8 (Ruiselede)
Nieuwstraat nr. 8. Voormalige jongensschool, gelegen tussen de Aalterstraat, de Poortefrankstraat en de Nieuwstraat. In 2006 door architectenbureau Buro II (Roeselare) verbouwd tot "<italic>Het Portaal</italic>" (bibliotheek, muziekschool en repetitieruimte voor de harmonie St.-Cecilia). Bebouwing aan de Aalterstraat gaat volgens kadastergegevens terug tot ca. 1874, wanneer door Bruno Host


Kantoren

Wagenaarstraat 33 (Waregem)
Bureelgebouwen van het bouwbedrijf Huyzentruyt, circa 1998 gebouwd naar de ontwerpplannen van Buro II uit Roeselare (plannen van 1997).


Modernistische villa

Evangeliestraat 33 (Harelbeke)
Hedendaagse woning gebouwd circa 2002- 2006 naar een ontwerp van Buro II uit Roeselare.


Notariswoning

Torhoutstraat 5 (Kortemark)
Torhoutstraat nr. 5. Voormalige <italic>notariswoning</italic> uit het laatste kwart van de 18de eeuw, cf. jaarankers "1776" in de rechter zijgevel. Het huis is haaks op de straat gelegen in een tuin. Beschermde beuk in de voortuin. Vermoedelijke zwamaantasting en bijkomende zware insnoei ca. 2000 leidde tot een afname van vitaliteit van de boom met afsterven tot gevolg (cf. * Torhoutstraa


Parochiekerk Sint-Godelieve

Honzebroekstraat 32 (Roeselare)
Gebouw van 1981 naar ontwerp van H. Vermoortel (Buro II, Roeselare).


Postgebouw

Kortrijkstraat 42 (Tielt)
Kortrijkstraat nr. 42. Voormalig <italic>postgebouw</italic>, gebouwd in 1909 ter vervanging van het postgebouw in de Tramstraat in opdracht van het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen dat een groot 19de-eeuws pand laat afbreken. Het ontwerp is van stadsbouwmeester Gustaaf Hoste. Het gebouw wordt in gebruik genomen in 1911. In 1999-2000 verbouwd tot bankkantoor door archite


Stadswoningen

Carmersstraat 144-148, 154 (Brugge)
Rijwoningen van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen) met typerende schoorsteenschachten. In kern teruggaand op de 16de of 17de eeuw, met latere aanpassingen.


Vredegerecht

Stationsstraat 127-129 (Waregem)
Vredegerecht van het kanton Waregem met archief- en woonruimte, gebouwd in 2005 naar een ontwerp van het architectenbureau Buro II uit Roeselare.


Thema's

Ontwerper van

Eernegem - Markt

Geldmuntstraat

Gulden-Vlieslaan

Stationsstraat

Waregemstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Buro II [online] https://id.erfgoed.net/personen/560 (Geraadpleegd op )