Burgemeester Nolfstraat 19, Koning Leopold I-straat 25-29 (Kortrijk)
Beeldbepalende eenheidsbebouwing naar ontwerp van de Kortrijkse aannemer-architect G. Vandenborre (?) van 1871 in opdracht van A. Coucke en L. Carette. Hoekpand van drie en een halve bouwlaag onder pannen zadel- en lessenaarsdak, analoog aan nummer 24-28. In 1908 wijzigen van raamkozijn op benedenverdieping.
Burgemeester Nolfstraat 15, Koning Leopold I-straat 24-28 (Kortrijk)
Beeldbepalende neoclassicistische eenheidsbebouwing van 1871 naar ontwerp van de Kortrijkse aannemer-architect G. Vandenborre (?) in opdracht van A. Coucke en L. Carette. Hoekpand van drie en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak.
Garenstraat (Poperinge)
Laatgotische, bakstenen hallenkerk met zware westtoren, grosso modo daterend uit het tweede en derde kwart van de 15de eeuw. De kerk is gebouwd in baksteengotiek van de kuststreek, hiernaar verwijzen het bouwmateriaal, het kerkschema, en de architectonische versieringen. Het gaat om de oudste parochiekerk gelegen in de stadskern.
Geluveldplaats (Zonnebeke)
Georiƫnteerd bedehuis te midden van grastuin ter hoogte van het vroegere kerkhof, aan de noordzijde dubbele rij Japanse kerselaars en haag. Kerk in 1924 heropgebouwd in de trant van het vooroorlogse naar ontwerp van architect J. Coomans. Ten zuiden van de kerk, arduinen grafsteen van 1900, en dito oorlogsgedenkteken met bronzen buste van Koning Albert ter nagedachtenis van de militaire slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. Ten noordoosten, omhaagd kerkhof op grond van het kasteeldomein .
Marktstraat 88-90 (Harelbeke)
Pastoraal centrum "De Bron" met onder meer bibliotheek en religiowinkel, in 1876 gebouwd als patronaat bij het aanpalende klooster van de zusters van de Heilige Augustinus.