Persoon

Vandenborre, G.

ID
5648
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5648

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eenheidsbebouwing van 1871

Burgemeester Nolfstraat 19, Koning Leopold I-straat 25-29 (Kortrijk)
Koning Leopold I-straat nrs. 25-29 / Burgemeester Nolfstraat 17-19. Beeldbepalende eenheidsbebouwing naar ontwerp van de Kortrijkse aannemer-architect G. Vandenborre (?) van 1871 in opdracht van A. Coucke en L. Carette. Hoekpand van drie en een halve bouwlaag onder pannen zadel- en lessenaarsdak, analoog aan nr. 24-28. In 1908 wijzigen van raamkozijn op benedenverdieping. STADSARCHIEF


Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Burgemeester Nolfstraat 15, Koning Leopold I-straat 24-28 (Kortrijk)
Koning Leopold I-straat nrs. 24-28 / Burgemeester Nolfstraat 15. Beeldbepalende neoclassicistische eenheidsbebouwing van 1871 naar ontwerp van de Kortrijkse aannemer-architect G. Vandenborre (?) in opdracht van A. Coucke en L. Carette. Hoekpand van drie en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Bepleisterde lijstgevels op arduinen plint, horizontaal geleed d.m.v. imitatiebanden, doorg


Parochiekerk Sint-Bertinus

Garenstraat zonder nummer (Poperinge)
Parochiekerk Sint-Bertinus is een laatgotische, bakstenen hallenkerk met zware westtoren, grosso modo daterend uit het tweede en derde kwart van de 15de eeuw. De kerk is gebouwd in baksteengotiek van de kuststreek, hiernaar verwijzen het bouwmateriaal, het kerkschema, en de architectonische versieringen. Het gaat om de oudste parochiekerk gelegen in de stadskern.


Parochiekerk Sint-Margaretha

Geluveldplaats zonder nummer (Zonnebeke)
Georiƫnteerd bedehuis te midden van grastuin ter hoogte van het vroegere kerkhof, aan de noordzijde afgescheiden van speel- en sportplein door middel van dubbele rij Japanse kerselaars en haag. Omlopend bakstenen druippad. Ten zuiden van de kerk, arduinen grafsteen van 1900, en dito monumentje met bronzen buste van Koning Albert ter nagedachtenis van de slachtoffers uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Ten noordoosten, omhaagd kerkhof op grond van het kasteeldomein .


Patronaat

Marktstraat 88-90 (Harelbeke)
Pastoraal centrum "De Bron" met onder meer bibliotheek en religiowinkel, in 1876 gebouwd als patronaat bij het aanpalende klooster van de zusters van de Heilige Augustinus.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vandenborre [online] https://id.erfgoed.net/personen/5648 (Geraadpleegd op )