Persoon

Vandenbossche, J.

ID: 5649   URI: https://id.erfgoed.net/personen/5649

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burelen en magazijnen van weverij Fabriek Nap. Annicq-Willems

Napoléon Annicqstraat 47-51 (Ronse)
Voormalige weverij zogenaamd "Fabriek Nap. Annicq-Willems", vanaf 1968 "N.V. Thomas Pride Mills", een filiaal van het Amerikaanse bedrijf "Allied Products Corporation USA" met vervaardiging van kamerbreed getuft tapijt en badkamertapijt.


Burgerhuis

Jean-Baptiste Mouroitplein 2 (Ronse)
Vergelijkbare woning met afgeronde vorm bepaald door het bouwperceel, ontworpen volgens bouwplan en plintopschrift door architect J. Vandenbossche in 1937.


Burgerhuis

Fostierlaan 50 (Ronse)
Strakke woning met twee brede traveeën en vier bouwlagen onder plat dak afgelijnd door staande pannen, volgens bouwplan van 1941 naar ontwerp van architect J. Vandenbossche.


Burgerhuis

Ninovestraat 95 (Ronse)
Onderkelderd rijhuis van gele baksteen onder zadeldak (groene pannen), volgens bouwplan van 1941 naar ontwerp van architect J. Vandenbossche (zie ook plintsteen).


Café naar ontwerp van architect J. Vandenbossche

Gefusilleerdenlaan 13 (Ronse)
Voormalig café volgens bouwplan en plintopschrift naar ontwerp vanarchitect J. Vandenbossche, van 1936. Opgetrokken uit gele baksteen op een plint van bruine tegels.


Cafés naar ontwerp van architecten J. Vandenbossche en R. De Roose

Grote Markt 35, 39 (Ronse)
Respectievelijk zogenaamd "Café Globe" en "Aquarelle" gebouwd op plaats van lage 19de-eeuwse huizen en vroeger cafés; nummer 35 volgens bouwplan opgetrokken in 1942 naar ontwerp van architect J. Vandenbossche, nummer 39 gesigneerd R. De Roose in een gelijkaardige, vrij strakke baksteenarchitectuur.


Drie stadswoningen

Jean-Baptiste Dekeyserstraat 19-23 (Ronse)
Drie typische rijwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw met iets rijkere decoratie en later aangepaste winkelpuien.


Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Keuzelingsstraat 8-10 (Kluisbergen)
Gemeenteschool met onderwijzerswoning, ingeplant aan straatbocht. Markerende rode beuk voor schoolhuis, geplant als vrijheidsboom na de Eerste Wereldoorlog. Alleenstaande bakstenen dorpsschool uit begin jaren 1870.


Huis Au Soulier d'Or

Zuidstraat 41 (Ronse)
Eind 19de-eeuws burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met behouden bepleisterde en geschilderde bovenverdieping met getoogde omlijste vensters.


Kinderkribbe

Jules Bordetlaan 2B (Ronse)
Voormalige kribbe, volgens gevelsteen "kinderkribbe/ crèche/ Joseph Cornelissen/ 1952"; nu Rode Kruis en Post.


Modernistisch burgerhuis

Bredestraat 26 (Ronse)
Imposant rijhuis van drie bouwlagen met plat dak en erachter gelegen voormalige blekerij; opgetrokken in modernistische stijl door J. Vandenbossche (zie gevelsteentje) naar ontwerp van 1941.


Modernistische stadswoning

Léopold Sturbautstraat 2 (Ronse)
Woning in zakelijke baksteenstijl, volgens bouwplan van 1937 naar ontwerp van architect J. Vandenbossche.


Stadswoning

Ninovestraat 97 (Ronse)
Onderkelderd rijhuis van drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), naar ontwerp van architect J. Vandenbossche van 1943 in opdracht van A. Annicq-Coppens.


Stadswoning

Gomar Vandewielelaan 61 (Ronse)
Rijwoning met drie bouwlagen en plat dak in zakelijke baksteenarchitectuur, gesigneerd en volgens bouwplan naar ontwerp van architect J. Vandenbossche, van 1941.


Stadswoning

Priestersstraat 8 (Ronse)
Rijwoning met 19de-eeuwse kern en vernieuwde voorgevel in art-decostijl gesigneerd: "J. Vandenbossche, arch." volgens bouwplan van 1944.


Villa

Kapellestraat 27 (Ronse)
Grote bakstenen onderkelderde villa met omringende tuin, volgens bouwplan van 1945 gebouwd in opdracht van de heer en mevrouw V. Laemont naar ontwerp van J. Vandenbossche.


Villa 1938

Wodecqstraat 15 (Ronse)
Imponerende villa van 1938 gebouwd in opdracht van G. Debodinance naar ontwerp van architect J. Vandenbossche, zie bouwaanvraag en gevelsteen in plint.


Villa Hemelhuis

Ommegangstraat 130 (Maarkedal)
Villa, gebouwd naar ontwerp van architect J. Vandenbossche van 1948. Onderkelderde bakstenen woning van twee bouwlagen onder overstekend pannen tentdak met half ondergrondse garage.


Villa met atelier

Saint-Sauveurstraat 16 (Ronse)
Indrukwekkende villa met atelier gebouwd voor A. Crennaut door architect J. Vandenbossche volgens bouwplan van 1941.


Villa Snoeck

Jan van Nassaustraat 81 (Ronse)
Achterin in omhaagde tuin, oude villa gebouwd op de funderingen en souterrain van het poortgebouw van het in 1823 gesloopte Kasteel van Ronse. Gebouwd in de jaren 1850 door notaris Charles Alexander Snoeck voor zijn zoon, de bekende musicoloog César Snoeck die hem in 1862 opvolgde als notaris en hier zijn oude instrumentencollectie onderbracht.


Winkel

Elzeelsesteenweg 35 (Ronse)
Onderkelderd winkelhuis met gecementeerde en witgeschilderde gevel in art-decostijl naar ontwerp van architect J. Vandenbossche van 1937.


Thema's

Ontwerper van

Elzelestraat

Jules Bordetlaan

Ninoofsesteenweg