Persoon

Vandenheuvel, Gaston

ID: 5665   URI: https://id.erfgoed.net/personen/5665

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Basisschool De Kiem

Pensionaatstraat 23 (Ruiselede)
Basisschool "DE KIEM". Schoolgebouw opgericht in 1937-1938 naar ontwerp van architect Gaston Van den Heuvel uit Knesselare en aanzienlijk gewijzigd in 2004 door ingenieur-architect Freddy De Schacht uit Ruiselede. Van het oorspronkelijke gebouw met modernistische invloed is weinig bewaard. Het voormalige schilddak is vervangen door een plat dak met hoger opgetrokke


Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Dorpsstraat 28 (Sint-Martens-Latem)
Gemeenteschool en vroegere woning van de onderwijzer, tot 1940 ook gemeentehuis. Haaks op de straat ingeplant schoolgebouw van 1856 gebouwd door architect Edmond de Perre en uitgebreid met een klaslokaal in 1910 naar ontwerp van architect Gaston Vandenheuvel.


Klooster van de zusters van Barmhartigheid van Ronse

Hijfte-Center 35, 35A (Lochristi)
Voormalig klooster van de zusters van Barmhartigheid van Ronse, gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect Gaston Van Den Heuvel en opgericht voor de bediening van de erachter gelegen vroegere zogenaamde Mariaschool.


Parochiekerk Sint-Aldegonde

Dorpsstraat zonder nummer (Sint-Martens-Latem)
Ingeplant aan de oostzijde van de straat met omringend kerkhof, laatst genoemde vergroot naar ontwerp van Louis Minard en afgesloten door ijzeren hekken tussen gewitte bakstenen pijlers.


Parochiekerk Sint-Lambertus

Poekedorpstraat zonder nummer (Aalter)
Door kerkhof omgeven neoclassicistisch kerkje gebouwd in 1842, inwijding in mei 1844, ter vervanging van een gotisch kerkje met Romaanse toren.


Parochiekerk Sint-Willibrordus

De Plaats zonder nummer (Aalter)
Neogotische parochiekerk, gebouwd volgens plan van architect J. Soete van 1891, gebaseerd op voorgaande ontwerpen, en ingewijd in 1893. De huidige plattegrond ontvouwt een driebeukige basilicale kruiskerk met schip van vijf en twee traveeën onderbroken door een transept van twee traveeën.


Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-Middelaresparochie

Hijfte-Center 40 (Lochristi)
Pastorie van Hijfte gebouwd in 1939 naar ontwerp van architect Gaston Van Den Heuvel. Alleenstaand bak- en hardstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met tentdak.


Villa

Sint-Andreaslaan 7 (Beernem)
Volgens het kadaster gebouwd in 1908 samen met het oorspronkelijke woonhuis Sint-Andreaslaan nummer 5. Vergroot tot huidig volume in 1970. Onregelmatige plattegrond.


Ziekenhuis

Sint-Andreaslaan 5 (Beernem)
Voormalig ziekenhuis thans in gebruik als gesloten instelling "De Zande". Geëvolueerd uit vrijstaande villa, in 1908 opgetrokken tegelijk met naastliggend identiek woonhuis Sint-Andreaslaan nummer 7. In 1935 wordt de woning volgens kadastergegevens door de Commissie van Openbare Onderstand vergroot tot 'kliniek'.


Thema's