Persoon

Vandenhoeck, Oscar

ID
5667
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5667

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Land van Waaslaan 148 (Gent)
Dit burgerhuis in sobere art-decostijl werd in 1928 ontworpen door de Gentse architect Oscar Vandenhoeck. Het ontwerp omvat een woning met achterliggend op het perceel een atelier voor de blikslagerij van opdrachtgever Jean Dalzotto, een atelier dat in 1935 nog uitgebreid werd.


Burgerhuis met art-decogevel ontworpen door O. Vandenhoeck

Brusselsesteenweg 410 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis van het enkelhuistype met twee traveeën en drie bouwlagen, samen met nummer 408 onder een schilddak. Hoogstwaarschijnlijk een 19de-eeuwse bewoning met circa 1925 in art-decostijl aangepaste en gecementeerde lijstgevels naar ontwerp van architect O. Vandenhoeck.


Burgerhuis ontworpen door O. Vandenhoeck

Burggravenlaan 245 (Gent)
Enkelhuis van drie bouwlagen met plat dak, volgens plintopschrift naar ontwerp van architect O. Vandenhoeck en volgens archiefstukken van 1925. Bakstenen lijstgevel in art-decostijl met gecementeerde erker, omlijstingen en boogstenen.


Burgerhuis ontworpen door O. Vandenhoeck

Burggravenlaan 250 (Gent)
Onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met plat dak, met een bakstenen lijstgevel in art-decostijl, volgens plintopschrift naar ontwerp van architect O. Vandenhoeck, en volgens archiefstukken daterend van 1925.


Burgerhuis ontworpen door O. Vandenhoeck

Burggravenlaan 277 (Gent)
Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, volgens archiefstukken naar ontwerp van architect O. Vandenhoeck en van 1926.


Interbellumwoning

Bellaertstraat 28 (Lede)
Interbellumwoning in speelse art-decostijl, gebouwd rond 1926 naar ontwerp van Oscar Vandenhoeck, gelegen in omgevende omhaagde en beboomde tuin uit dezelfde periode. De toegang tot de tuin gebeurt via een betonnen, bepleisterde en beschilderde rondbogige poort die tot het totaalconcept van de site behoort.


Interbellumwoning ontworpen door O. Vandenhoeck

Krijgslaan 57, 57A (Gent)
Rijhuis in art-decostijl naar ontwerp van architect O. Vandenhoeck van 1926. Bakstenen voorgevel met drie bouwlagen onder zadeldak.


Villa Overfeldt

Paul de Smet de Naeyerplein 14 (Gent)
Huis in art-decostijl naar ontwerp van Oscar Vandenhoeck, gebouwd in 1927. Villa Overfeldt vormt daardoor één der vroegste realisaties in het Miljoenenkwartier. Niet alleen de woning maar tevens glasramen en meubilair werden door de architect ontworpen. Het pand is gelegen in een omgevende tuin, aan de straat afgesloten door een smeedijzeren hek op bakstenen basis.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vandenhoeck [online] https://id.erfgoed.net/personen/5667 (Geraadpleegd op )