Persoon

Vandewalle, O.

ID
5731
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5731

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning Jules Vercoutere

Baron de Pélichystraat 2 (Izegem)
Voormalig woonhuis van architect Jules Vercoutere (Izegem). Imposant herenhuis in neogotische stijl van 1898, zie gevelsteen; uitgebreid in 1930 met één travee rechts in aansluitende bouwstijl, volgens bouwplan garage en bibliotheek, naar ontwerp van Carlos Beyaert (Izegem).


Burgerhuis

Roeselaarsestraat 109 (Izegem)
Heden burgerwoning, teruggaand op het ontwerp van 1911, naar ontwerp van C. Spriet (Izegem), deels aanleunend bij de regionale baksteenarchitectuur.


Burgerhuis

Nieuwstraat 20 (Izegem)
Burgerwoning in geometrische art deco, zie strakke gevelbelijning, arduinen sierelementen en geometrische motieven van het glas in lood.


Fabriekspand

Baron de Pélichystraat 4 (Izegem)
Achterin gelegen voormalig fabriekspand uit eind 19de eeuw, naar verluidt eigendom van de borstelfabriek De Volder en in de jaren 1920 verbouwd tot woonhuis, door J. Vercoutere (Izegem), in opdracht van zijn zoon.


Herenhuis

Baron de Pélichystraat 8 (Izegem)
Herenhuis van 1883, naar ontwerp van C. Van Houtte (Kortrijk). Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een in 1938 tot mansardedak uitgebouwd zadeldak naar ontwerp van Carlos Beyaert (Izegem), waarbij waarschijnlijk het centraal dakvenster verdween.


Klooster de Pélichy en school

Gentsestraat 31, Kasteelstraat 26 (Izegem)
Klooster van de zusters van Maria en Basisschool "Ave Maria", het Instituut de Pélichy "Ave Maria" en de middenschool J. de Pélichy.