Persoon

Vermeiren, Maurice

ID
5777
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5777

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Buitenverblijf Villa Piens

Koffiestraat 18 (Laarne)
Villa opgetrokken in 1941 in opdracht van de Gentse handelaar Gustaaf Piens-Van de Velde naar ter plaatse bewaarde ontwerpplannen van 1940. Ruime achterliggende tuin aangelegd naar de plannen van 1942 van tuinarchitect Albert Dervaes uit Wetteren.


Burgerhuis

Alois De Beulelaan 20 (Zele)
Gele baksteenbouw van twee bouwlagen en traveeën onder schilddak met rechts aangebouwde garage, afgesloten voortuintje, gebouwd in 1936 naar ontwerp van Maurice Vermeiren.


Burgerhuis

Kloosterstraat 13 (Zele)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gelijktijdig met het aanpalende pand opgetrokken in 1844. Sobere bakstenen lijstgevel horizontaal geleed door cordonlijst en afgelijnd door entablement met gelede architraaflijst.


Burgerhuis

Alois De Beulelaan 24 (Zele)
Ruim burgerhuis van drie bouwlagen en drie traveeën met inpandige garage, ontworpen in 1937 door Maurice Vermeiren.


Café De Croone

Markt 7 (Zele)
Beeldbepalend café, ingeplant op een afgeplat driehoekig hoekperceel en opgetrokken in 1937 naar ontwerp van architect Maurice Vermeiren in opdracht van brouwer Gerard Van Damme als Spijshuis De Kroon met bijhorende feestzaal van circa 1893 en vergroot in 1923.


Ensemble van dorpswoningen

Lokerenbaan 195-201 (Zele)
Ensemble van vier per twee in spiegelbeeld gekoppelde rijhuizen in eenheidsbebouwing, opgericht in 1938 naar ontwerp van architect Maurice Vermeiren.


Onderwijzerswoning en gemeenteschool

Kouterstraat 2-4 (Laarne)
De werken voor de bouw van de nieuwe school met bijhorend schoolhuis werden toegewezen aan aannemer August De Mey uit Wetteren en waren voltooid begin 1877. De nieuwgebouwde onderwijzerswoning was een bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder pannen schilddak. De aanpalende meisjesschool omvatte onder meer drie klassen en twee overdekte speelplaatsen.


Onze-Lieve-Vrouwkerk, hulpkerk Avermaat

Avermaat zonder nummer (Zele)
Eenbeukig zaalkerkje van vijf traveeën begrensd door smaller vlak afgesloten koor en flankerende sacristie en berging, gebouwd in 1955-1956 naar de plannen van Maurice Vermeiren.


Pastorie van de Sint-Jozefparochie

Huivelde 213 (Zele)
Vrijstaand burgerhuis met dubbelhuisopstand in omringende omhaagde tuin, gebouwd in 1959 naar plan van architect Maurice Vermeiren.


Villa

Alois De Beulelaan 18 (Zele)
Opvallende woning met dubbelhuisopstand, U-vormige plattegrond en verspringende volumes, opgetrokken tussen 1947-1949 naar ontwerp van Maurice Vermeiren.


Villa

Alois De Beulelaan 31, Koningin Astridplein 8-9, Stationsstraat 16 (Zele)
Beeldbepalende villa met wagenhuis gelegen in een grote omhaagde beboomde tuin tegenover het oorlogsmonument en het nieuwe stationsgebouw en opgetrokken in 1948 naar ontwerp van architect Maurice Vermeiren in opdracht van industrieel Pierre Verbeeck.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vermeiren [online] https://id.erfgoed.net/personen/5777 (Geraadpleegd op )