Persoon

Vermeulen, Alexander

ID
5779
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5779

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burelen en magazijnen van schoenenfabrikant C. Callot - Edg. Verheugen & Cie naar ontwerp van Alexander Vermeulen

Koningin Fabiolalaan 7 (Gent)
Burelen en magazijnen van schoenenfabrikant, gebouwd volgens bouwaanvraag van 1928, in opdracht van de firma J.C. Callot - Edg. Verheugen & Cie, en naar ontwerp van architect Alexander Vermeulen (Gent), die ook het woonhuis van de heer J.C. Callot bouwde, rechts ernaast.


Burgerhuis

Sint-Salvatorstraat 123 (Gent)
Samen met nummers 115-121 en 125-127, in 1906 verkavelde panden samen met de erachter gelegen straten in het vroegere Meerhem. Een eerder art-nouveaugetint rijhuis met neoclassicistische reminiscenties naar ontwerp van architect Vermeulen van 1909.


Burgerhuis naar ontwerp van Alexander Vermeulen

Koningin Fabiolalaan 6 (Gent)
Onderkelderd rijhuis van vier bouwlagen onder een plat dak, volgens een bouwaanvraag van 1929 gebouwd naar ontwerp van architect Alexander Vermeulen, in opdracht van J. Callot, naast zijn inmiddels gesloopt bedrijf op nummer 7.


Ensemble van arbeiderswoningen

Nekkersputstraat 233-245 (Gent)
Groep van arbeiderswoningen gebouwd in opdracht van de naamloze vennootschap Filatures et tissages réunis. Rij van twee bouwlagen met afgesloten voortuintjes van 1930 naar ontwerp van architect A. Vermeulen.


Herenhuis met lijstgevel

Keizersplein 14 (Aalst)
Dit enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak dateert uit het tweede decennium van de 19de eeuw. Het huidige, decoratieve uitzicht wordt bepaald door een herbestemming van het burgerhuis tot een bankkantoor volgens een bouwaanvraag van 1927.


Hotel-restaurant Rally Sint-Christophe

Pontstraat 126 (Sint-Martens-Latem)
Langgestrekt gebouw in cottage-stijl gelegen tegenover de grote Leiekronkel.


Thema's

Ontwerper van

Krijgslaan


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Vermeulen [online], https://id.erfgoed.net/personen/5779 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.