Persoon

Vernieuwe, Anselm

ID
5790
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5790

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bel-etageburgerhuis

Rogierlaan 31 (Blankenberge)
Smal bel-etageburgerhuis van 1897 naar ontwerp van Anselm Vernieuwe (Blankenberge).


Burgerhuis Haidsid

Rogierlaan 14 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis, jaarsteen "Anno"/ "1895", naar ontwerp van Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Inslag van het neoclassicisme en de beaux-arts-stijl. Bepleisterde lijstgevel met gebruik van arduin voor de sokkelvormende souterrain en bel-etage, de hoekkettingen en de vensteromlijstingen.


Burgerhuis La Tourelle

J. de Troozlaan 34 (Blankenberge)
Ontwerp van architect Anselm Vernieuwe. Het geelbakstenen pand vormt een regionale interpretatie van de neogotiek met neo-Brugse inslag.


Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe

Rogierlaan 20 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis van 1912, naar ontwerp van architect-aannemer Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Lijstgevel met parement van witte sierbaksteen, verlevendigd met grijze steen voor de strekken.


Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe

Rogierlaan 7 (Blankenberge)
Bel-etagewoning van 1893, mogelijk naar ontwerp van Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Nu hotel/ restaurant "Ecu de la France". Rode baksteenbouw; gebruik van natuursteen voor de sierelementen en banden; gebruik van arduin voor het souterrain.


Ensemble van burgerhuizen

Malecotstraat 6-10 (Blankenberge)
Ensemble van bel-etageburgerhuizen in spiegelbeeldschema, gebouwd in 1895. Nummer 8 is in de plint gesigneerd door stadsarchitect Felix Cosman (Blankenberge); het plan in de bouwaanvraag is gesigneerd door de Blankenbergse architect Anselm Vernieuwe.


Villa Albert

Rogierlaan 17 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis van 1893 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Anselm Vernieuwe. Neoclassicistisch getinte lijstgevel, zie bepleistering met imitatiebanden en schijnvoegen, en de uitgewerkte omlijstingen van de rondboogvensters.


Villa Teniers

Rogierlaan 16 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis van 1893 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Anselm Vernieuwe. Roodbeschilderde lijstgevel, verlevendigd door middel van witgeschilderde banden en sierelementen zoals de tegelpanelen en friezen (grestegels) met stermotief.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vernieuwe [online] https://id.erfgoed.net/personen/5790 (Geraadpleegd op )