Persoon

Verraes, C.

ID
5794
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5794

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Nieuwe Gentweg 118 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van respectievelijk drie en vier traveeën en telkens drie bouwlagen onder afgewolfde zadeldaken. In de loop van de eerste helft van de 19de eeuw zijn beide diephuizen voorzien van één laatclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel; tot 1999 was pand opnieuw opgesplitst in twee woonsten. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 2000 naar ontwerp van architect C. Verraes (Brugge) onder meer samenvoegen van de woningen.


Stadswoning

Vuldersstraat 88 (Brugge)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); één dakkapel. 17de-eeuwse kern, zie balklagen. In de loop van de 19de eeuw aanpassing van muuropeningen, zie sporen van gekoppelde ontlastingsbogen. Huidig uitzicht resultaat van verbouwingswerken in 2000 naar ontwerp van architect C. Verraes (Brugge).


Stadswoning

Jeruzalemstraat 49 (Brugge)
In zijn huidige vorm, enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. 17de-eeuwse kern. Verbouwen van woning en restaureren van de gevels in 2000-2002 naar ontwerp van architect C. Verraes (Brugge): onder meer herbouwen van de topgevel.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Verraes [online] https://id.erfgoed.net/personen/5794 (Geraadpleegd op )