Persoon

Verschave, G.

ID
5803
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5803

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Augustijnenbrug

Augustijnenrei zonder nummer (Brugge)
De Augustijnenbrug scheidt de Augustijnen- van de Gouden Handrei en verbindt de Spanjaardstraat met de Hoedenmakersstraat.


Burgerhuis

Sint-Annarei 10 (Brugge)
Breedhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Neoclassicistisch lijstgevel van 1859 in plaats van een 17de-eeuwse trapgevel. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" van 1997 naar ontwerp van architect G. Verschave (Brugge). Behoud van oude 17de-eeuwse kern.


Leeuwbrug

Leeuwstraat zonder nummer (Brugge)
De Leeuwbrug onderbreekt de Leeuwstraat en loopt over de Speelmansrei. Deze laatste werd eertijds 'lee' genaamd, vanwaar de naam van de brug en de straat zijn afgeleid.


Mokkermonument

Lekestraat zonder nummer (Koekelare)
Opgericht bij gelegenheid van de aanleg van het Mokkerplein in 2000. Arduinen structuur met een gedicht van Eerwaarde Heer Anneessens.


Parochiekerk Sint-Niklaas

Sint-Niklaasplaats zonder nummer (Veurne)
Parochiekerk gelegen tussen Appelmarkt (noordzijde), Sint-Niklaasplein (zuidzijde) en Kaatsspelplaats (westzijde). Dominerende westtoren.


Thema's

Ontwerper van

Noordomstraat

Spanjaardstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Verschave [online] https://id.erfgoed.net/personen/5803 (Geraadpleegd op )