Persoon

Viérin, Chistian

ID
5850
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5850

Beschrijving

Zoon van architect Jacques Viérin, en broer van architect Xavier Viérin.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Baggaertshof

Sint-Jansstraat 35 (Kortrijk)
Beschermd als monument bij K.B. van 20.02.1939. Reeks van dertien kleine huisjes en kapel, gegroepeerd rond een rechthoekig ommuurd kruidentuintje, tevens met verschillende bomen oonder meer een valse acacia, een hazelaar, een vlier, hulst en een zeldzame witte moerbeiboom.


Berg van Barmhartigheid

Guido Gezellestraat 1, 1A, O.-L.-Vrouwestraat 45 (Kortrijk)
* Guido Gezellestraat nr. 1/ O.-L.-Vrouwestraat nr. 45. Voorheen Berg van Barmhartigheid, heden Rijksarchief en huis van de archivaris met stedelijke diensten. Beschermd als monument bij K.B. van 19.04.1937. Gebouwencomplex gesitueerd tussen de O.-L.-Vrouwestraat, Guido Gezellestraat en Handboogstraat (poort). Vanaf de laatste helft van de 13de eeuw vestigden zich in Kortrijk enkele Noo


Sagendal

Laatste Oortje 9 (Zwevegem)
Site met U-vormige opstelling al weergegeven einde 18de eeuw Vandaag blijft enkel de schuur gedateerd 1804 behouden. Voormalige hoeve met woonhuis van 1972 naar ontwerp van J. en C. Vierin; lange zuidwestelijke erfoprit gemarkeerd door olmen.


Villa met tuin van Russell Page

Wolvendreef 28 (Kortrijk)
Villa in grote tuin gelegen, volgens het kadaster in 1951 gebouwd door familie Depoortere. De villa in landelijke stijl is ontworpen door de Kortrijkse architect Jacques Viérin. De tuin is in 1952-1953 aangelegd naar een ontwerp dat afgeleid is van een schetsontwerp met de handtekening van de Britse tuinontwerper en landschapsarchitect Russell Page.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Viérin [online] https://id.erfgoed.net/personen/5850 (Geraadpleegd op )