Persoon

Buytaert-Reynaert, Henri

ID
588
URI
https://id.erfgoed.net/personen/588

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Neotraditioneel burgerhuis naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert

Viadukt 3 (Temse)
Enkelhuis in neotraditionele stijl uit 1906, naar ontwerp van architect H. Buytaert-Reynaert. Bakstenen gevel van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, voorzien van een houten dakkapel boven de deurtravee.


Burgerhuis naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert

Dadizeelsestraat 26 (Moorslede)
Burgerhuis van 1923, naar ontwerp van van H. Buytaert-Reynaert (Roeselare), heden drukkerij.


Burgerhuis naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert

Markt 21A-B (Temse)
Burgerhuis in de hoek van het plein gebouwd. Bakstenen gebouw van 1912 naar ontwerp van architect H. Buytaert-Reynaert, gedeeltelijk met opengewerkte trapgevel.


Burgerhuis van 1904

Stationsdreef 130 (Roeselare)
In oorsprong een enkelhuis met jaarsteen van 1904, waarschijnlijk naar ontwerp van architect Jules Soete, volgens bouwaanvraag.


Café-restaurant Temsica

Wilfordkaai 38 (Temse)
Café-restaurant Temsica, ingeplant op straathoek met Consciencestraat, volgens gevelopschrift gekend als NV TEMSICA van 1922, naar een ontwerp van architect Hendrik Buytaert. Beeldbepalend eclectisch hoekpand met L-vormige plattegrond. Baksteenbouw van twee bouwlagen en twee zichtgevels van respectievelijk vier en vijf traveeën onder een kunstleien mansardedak.


Herenhuizen naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert

Schoolstraat 45-47 (Roeselare)
Samenstel van herenhuizen, in 1922 gebouwd naar ontwerp van architect H. Buytaert-Reynaert (Roeselare), in opdracht van de familie Jonckheere.


Hoeve De Blauwe Toren

Beverseaardeweg 102 (Roeselare)
Hoeve met lage bestanddelen in U-vorm rondom begrint en begraasd erf; ten noorden toegankelijk via begrinte erfoprit met smeedijzeren toegangspoort tussen bakstenen pijlers -de westelijke pijler voorzien van nis bekroond met kruis-; geplaveide stoep; woonhuis, ten oosten stal; ten westen, schuur met ast.


Hoeve Hof ter Veyen

Lucasstraat 2 (Staden)
Wederopbouwhoeve van 1921 naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert (Roeselare), ongeveer met dezelfde opstelling als op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Teruggaand op de regionale hoevebouw.


Langgestrekte hoeve

Hogestraat 1 (Staden)
Hoeve naar verluidt naar ontwerp van Henri Buytaert (Knokke) van 1921.


Neogotisch herenhuis

Dorpshart 5 (Puurs-Sint-Amands)
Herenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt leien zadeldak, gedateerd 1903 naar ontwerp van Buytaert.


Ouderlingentehuis Sint-Jozef

Antwerpse Steenweg 103 (Temse)
Bestaande uit een lange en een haakse vleugel, een kapel en recente vleugels. Lange vleugel uit de 19de eeuw; dubbelhuistype met drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Haaks hierop een neogotische vleugel van twee bouwlagen naar ontwerp van architect Buytaert (Temse) van 1910. Achteraan kapel van 1935.


Pasteibakkerij

Stationsplein 20 (Roeselare)
Pasteibakkerij in regionalistische stijl naar ontwerp van Buytaert-Reynaert van 1921.


Rijhuis in eclectische stijl

August Wautersstraat 31A-D (Temse)
Rijhuis in eclectische stijl van 1907, volgens archiefstukken naar ontwerp van architect H. Buytaert-Reynaert; twee rechtertraveeën overkragend en bekroond met trapgevel met twee overhoekse topstukken.


Winkel

Kasteelstraat 3 (Temse)
Rijhuis van 1907 naar ontwerp van architect H. Buytaert-Reynaert van twee ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak voorzien van een getrapt dakvenster.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Buytaert-Reynaert [online] https://id.erfgoed.net/personen/588 (Geraadpleegd op )