Persoon

Vlaanderen, Wouter

ID
5887
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5887

Beschrijving

Diploma architect aan het Hoger Sint-Lucasinstituut in Gent in 1944. Geassocieerd met de architecten Jos Gabriëls en Rutger Steenmeijer (1979-1985).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Norbertijnenabdij Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Abdijstraat 20, Kerkplein 1 (Grimbergen)
De abdij is gelegen in het centrum van Grimbergen. De grotendeels ommuurde abdijsite wordt ten zuiden begrensd door het Kerkplein en de Hogesteenweg, ten westen door de Abdijstraat, ten noorden door de Wolvertemsesteenweg en ten oosten door bebouwde percelen.


Parochiekerk Sint-Lambertus

Markt 10 (Antwerpen)
Georiënteerde laatgotische kruiskerk met basilicale opstand; bewaarde neogotische ijzeren omheining aan noordzijde. Benaming vermoedelijk naar bisschop Lambertus die in de 7de eeuw in deze streken als geloofsprediker optrad.


Sint-Erasmus en Sint-Dominicus

Kleine Pieter Potstraat 21 (Antwerpen)
Twee gekoppelde, traditionele diephuizen met trapgevel, in 1587-1588 opgetrokken door de lakenhandelaar David Haeck.


Waterkasteel Hof van Veltwijck

Veltwijcklaan 27 (Antwerpen)
Complex in traditionele bak- en zandsteenstijl, bestaande uit een U-vormig waterkasteel uit de 16de eeuw, gelegen binnen een landschapspark, en een neerhof aan noordzijde met centraal poortgebouw, door een lindedreef verbonden met de Veltwijcklaan.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vlaanderen [online] https://id.erfgoed.net/personen/5887 (Geraadpleegd op )